Vi marinerte kyllingen i 2 ss olje, 2 fedd hvitløk, 1 ss glutenfritt mel, salt, pepper og LITT kajennepepper:) Ha alt i en bolle og vend klubbene i krydderblandingen.
Stekes i olje i 10-15 min. La de renne av seg på kjøkkenpapir. De kan event stekes i 25-30 min i ovnen på 200 c.
For en litt sterkere smaksopplevelse kan de vendes i chilisaus før servering.
Chilisaus fra klikk.no;
- 1 fedd hvitløk
- 2 stk chili, rød
- 1 ts spisskum
- 1 ts paprikapulver
- 4 ss vineddik
- 2 dl olivenolje
- salt
Rens og finhakk hvitløk. Del chili på langs ta ut hinner og frø og finhakk (gjør ev det samme med paprika). Ha hvitløk, chili / paprika og spisskumfrø i en morter og mos sammen. Tilsett paprika, eddik og olje mens du moser/ rører hele tiden. Sausen kan også lages i en liten hurtigmikser. Støt spisskum i en morter før den tilsettes i sausen. Smak til med salt. Visp inn litt vann
Skjær gulrøtter og stangselleri i staver å server med kyllingen og blåmuggost dippen.
Blåmuggost dipp;
Ingredienser
- to dl lettrømme
- en dl majones
- et fedd presset hvitløk
- 125 gr Norzola eller annen blåmuggost fint smuldret opp
- havsalt og sort pepper etter smak
Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. La den stå noen timer i kjøleskap tildekket med plastfolie slik at smakene får forsterke seg.