Pølser innbakt i glutenfri brioche
Pølser innbakt i glutenfri brioche er en smakfull og enkel måte å servere pølser på. Hvis du lurer på hva du skal servere gjestene på 17. mai, anbefaler vi sterkt at du tester ut denne oppskriften. Det kommer du nemlig ikke til å angre på. Deigen passer perfekt til rundstykker, hamburgerbrød, eller som her, pølser innbakt i glutenfri brioche.
Deigen er en drøm å jobbe med, og brødene blir luftige, myke og veldig gode på smak. Det er ikke sikkert at gjestene dine tror deg når du sier at disse er glutenfrie.
En brioche-deig kjennetegnes av at den inneholder egg og rause mengder smør. Eggene gjør at briochen blir ekstra luftig, lett og saftig. Vi har også tilsatt en spiseskje fiberhusk i melet, men det kan droppes om du ikke har det i hus. Fiberhusk gjør deigen litt mer elastisk og det kan være lurt å gå til innkjøp av det, om du baker mye glutenfritt. Det holder med en spiseskje eller to av fiberhusk i hver deig, og selv om pakken er dyr i pris, så er den ganske drøy i bruk.
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Bruk da helst rene melkorter, og unngå å blande sammen alt for mange forskjellige melsorter. Du vil da få et bedre resultat. Brioche kan lagets på både grovt og fint mel, eller en blanding som her. Dersom deigen blir for kompakt, det kan skje ved bruk av et grovere mel, tilsetter du mer væske. Blir deigen alt for klissete, tilsetter du ekstra mel. Husk at deigen fint kan være ganske klissete før heving.
Oppbevaring
Glutenfrie brioche kan selvsagt fint fryses, og da anbefaler vi at de tines i ovnen på 160 °C i 6–8 minutter, for et nystekt resultat. Vi fryser ofte baksten dersom det ikke skal brukes umiddelbart. Ved tining av bakst i ovn vil du få et nystekt resultat. Dette er perfekt når du ønsker å bake en eller flere dager i forveien. Dette gjelder det meste av glutenfri bakst, frys brød og annen bakst hele, og unngå å skjære i de.
Ingredienser
- Porsjoner: 10 brød
- Ovnstemperatur: 200 °C
- Tar litt tid å lage
- 10 grillpølser
- 140 ml lunken melk
- ½ pose tørrgjær
- 1 ss sukker
- 2 ss yoghurt
- 2 egg
- 200 g glutenfritt grovt mel, gjerne fra Pappa uten gluten
- 200 g glutenfritt lyst mel, gjerne fra Pappa uten gluten
- 1 ts bakepulver
- 1 ss fiberhusk (kan sløyfes)
- 1/4 ts salt
- 100 g romtemperert smør
- 1 egg til pensling
- 1 ss sesamfrø
- Rør sammen melk, gjær og 1 ss sukker i en bakebolle. La stå til gjæren bobler. Ha i yoghurt, egg, mel, bakepulver, fiberhusk og salt. Rør alle ingrediensene godt sammen og tilsett så romtemperert smør. Rør videre til du har en jevn og fin deig. Deigen skal være litt klissete. Heves i 1 time.
- Forvarm ovnen til 200 °C.
- Del deigen i 10 emner, og trill ut deigen til avlange litt tykke «pølser».
- Surr deigen rundt pølsene og plasser brødene på et stekebrett med bakeark. Pensle dem med et pisket egg og strø over sesamfrø. Etterhev brødene i 30 minutter.
- Stek i cirka 20 minutter på midterste rille eller til de har fått en gyllen farge.
I denne oppskriften har vi brukt både det lyse og det grove melet vårt. Begge meltypene finner du i nettbutikken vår. Der finner du også et stort utvalg av glutenfrie produkter . Sjekk ut alle produktene i nettbutikken vår- Se hele utvalget her.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
den store glutenfrie bakeboka
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Den store glutenfrie kokeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Den store glutenfrie brødboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Den store glutenfrie julebakeboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #glutenfri #glutenfritt #pølsebrød #hamburgerbrød #brioche #briochebrød #brød #utengluten #cøliaki #marathon #runner #glutenfree #food #burgerbread #hotdog #bread #nogluten #celiac