Som mange av dere sikkert har skjønt så elsker jeg å lage glutenfrie bars i alle former og varianter. Energi/protein/ med eller uten sjokolade/ sunne eller mindre sunne/ med eller uten sukker, you name it! De er perfekte før eller etter trening, som mellommåltid eller i matpakken.
Disse ble en hit hjemme hos oss. De ser jo også ganske imponerende ut i tillegg til at de er sykt gode. Denne oppskriften er ganske fleksibel, og du kan bruke det meste av frukt/ nøtteblanding som du vil.
Du trenger:
- 2 kopper Gresk yoghurt
- 1/4 kopp + 2 ss honning
- 2 ts vanilje ekstrakt
- 1/8 ts salt
- 1 kopp hakkede jordbær
- 1/2 kopp hakkede pistasjnøtter
Kle 1 eller 2 tallerkner m bakepapir ( må passe i fryseren) evnt en større plastboks.
Visp sammen yoghurt, honning, vanilje, og salt i en bakebolle. Bruk en slikkepott til å spre blandingen utover bakepapiret. Det skal være ca 1 1/2 cm tykkelse på blandingen når den er smurt utover. Bland jordbær, nøtter og 2 ss honning sammen i en liten bolle og ha blandingen over yoghurten.
Fryses i ca 4 t. Legg det så over på en skjærefjøl å skjær opp i biter. Serveres umiddelbart.
Lykke til!
Pappa`n til Sevastianos:)
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #yoghurt #bar #energi #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #godtno #allersglutenfritt #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food # energybar #celiac