Nystekte boller er så utrolig godt. Disse er intet unntak. De ble luftige og gode, deigen hevet perfekt så disse anbefaler jeg deg å teste asap!
I dag laver snøen ned, jeg har hjemmekontor og derfor blir det nystekte boller og kakao på Sevastianos når han kommer hjem.
Tipper han er ganske våt og kald i og med at jeg ikke sendte med boblebukse på morgenkvisten… (trekk i #pappapoeng)
Du trenger;
- 3 dl yoghurt / kesam eller rømme
- 3 dl lunket vann
- 2 ss fiberhusk
- 100 gr smeltet smør
- ca 500 gr lys glf melblanding. Ha eventuelt i mer mel om det trengs.
- 1 1/2 dl sukker
- 1/2 ts salt
- 1 ts kardemomme (kan sløyfes)
Egg til pensling.
Tips: Du kan gjerne tilsette rosiner i deigen. Kna da inn ca 1 dl rosiner.
Bland sammen lunket vann, fiberhusk, kesam/rømme og smeltet smør. Fiberhusken kommer til å lage blandingen litt klumpete, men det er sånn det skal være. Ingen grunn til panikk:)
Ha mel og gjær i en bakebolle og vend inn de våte ingrediensene. Kna godt og sett deigen til heving i 30 minutter.Trill ut deigen og del bollene i like store emner. Legg bollene på ett bakepapir på stekeplaten og la dem etterheve i ca 30 minutter.
Forvarm stekeovnen til 225°C.
Pensle med egg. Stek bollene midt i ovnen i ca 12-15 minutter til de er gylne.
Avkjøl på rist.
Du kan også dele bollene i to å smøre nutella eller vaniljekrem i mellom.
Lykke til !
Pappa’n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #boller #førstesnøeniår #kakao #hjemmekontor #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #godtno #allersglutenfritt #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #sweets #celiac
2 Responses
Dette er de beste glutenfrie boller jeg har smakt og at jeg fikk det til nam nam ❤️Melet deres fantastisk
Tuuusen takk! det er veldig hyggelig å høre!!