Glutenfri ostekake passer til alle anledninger. Den er rik på smak og den er veldig enkel å lage. Den kan selvfølgelig lages med mange forskjellige smakstilsetninger og på mange måter, men vi valgte å lage en enkel kake med oste/marmelade-fyll.
Du trenger:
Bunn:
- 100 gr glutenfrie Digestive kjeks
- 100 gr glutenfrie havregryn
- 50 gr mandler
- 100 gr smør
Fyll:
- 200 gr kremost
- 50 gr Kesam
- 3 dl kremfløte
- 100 gr melis
- 4 ss appelsinmarmelade
- 1 ss skallet fra revet appelsin
Kjør kjeks, mandler og havregryn i en kjøkkenmaskin til du har litt grove smuler. Bland inn smøret og trykk ut kakebunnen i en kakeform. Sett formen til avkjøling på ett kaldt sted.
Lag fyllet ved å vispe kremfløte og melis til en luftig krem. Vend inn kremost, Kesam og revet appelsinskall. Hell fyllet over i kakeformen og la den avkjøle ett par timer i kjøleskapet. Ta ut kaken å smør over appelsinmarmelade før servering.
Kaken holder i flere dager i kjøleskapet så den kan fint lages dagen før ett selskap.
Lykke til!
Pappa´n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #ostekake #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #marathon #running #daddy #cooking #glutenfree #food #cake #cheececake #celiac #matprat #matstart #godtno #matbloggsentralen