Denne linsesalaten er ikke bare sunn, men den er også naturlig glutenfri. I Hellas bruker vi bønner og linser i veldig mange retter og vi kan med fordel bruke det mer her og. Det er jo så sunt og godt, og det er absolutt ikke kjedelig mat.
I dag skal jeg løpe stafett så jeg lader opp med denne til lunsj. Du kan spise den som den er eller tilsette litt fetaost og tomater, eller ha den som tilbehør til kjøtt eller fisk.
Du trenger:
- 1 boks med GoGreen linser
- 150 gr finhakket spinat
- 3 ss finhakket dill
- Saften av 1/2 sitron
- 4 ss god olivenolje
- 1/2 finhakket rød løk
Rør sitronsaft og olje, og bland alle ingrediensene sammen i en salatbolle.
Du kan også lage den litt mer spicy;
- 1 boks linser
- 150 gr finhakket spinat
- 3 ss finhakket koriander
- 1 ss finhakket ingefær
- 1 knivsodd finhakket chili
- 1 fedd finhakket hvitløk
- 1/2 finhakket rød løk
- Saften av 1 lime
- 3 ss olivenolje
- 1 ss glutenfri soyasaus
Rør ut limejuice i olje og soyasaus. Blad de øvrige ingrediensene og hell over lime-dressingen.
Lykke til!
Pappa`n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #sunn #glutenfri #kost #vegetar #vegan #aktiv #matglad #pappa #utengluten #marathon #running #daddy #cooking #healthy #glutenfree #homemade #food #matbloggsentralen #matprat #godtno