Frityrstekt blekksprut
Frityrstekt blekksprut, eller kalamari som det heter, spiser vi alltid når vi er i Hellas. Heldigvis har vi funnet ett sted som lager dette glutenfritt for oss. Dette er nemlig noe av det beste tenåringen vet om vet om.
Det beste er selvfølgelig å få servert fersk blekksprut rett fra sjøen, men du kan finne det i noen dagligvarer hjemme også. Spør gjerne i fiskedisken, det hender at de har det inne. Ev finner du frossen.
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Vi har brukt det lyse melet vårt i denne oppskriften.
Greske produkter
I nettbutikken vår, har vi en rekke greske produkter nå. Blant annet knallgod olivenolje. Se hele utvalget her:
Ingredienser
- 2 akkar, skylles
- 4 ss glutenfritt mel, gjerne fra Pappa uten gluten
- litt salt
- 1 dl olje til steking
- Skjær opp blekkspruten (akkar) i skiver og vender de i glutenfritt mel.
- Ha skivene eller ringene i en stekepanne med godt med olje i.
- Stek på høy temperatur å legg de over på en tallerken med kjøkkenpapir slik at overflødig olje renner av.
- Server straks og med litt sitron og salt over.
Vi har flere glutenfrie produkter i nettbutikken vår- Se hele utvalget her.
*Dette innlegget er merket annonse da vi har brukt lenke til Pappa uten gluten´s eget mel i oppskriften.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #sommer #ferie #hellas #blekksprut #kalamari #aktiv #familie #pappa #utengluten #cøliaki #matprat #matstart #godtno #marathon #running #dad #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac #summer #holiday #greece #greek #food #greekrecipes