Disse pitabrødene er veldig lette å lage og de smaker veldig godt. I Hellas fylles pitabrødene med grillet kjøtt, tomater, rød løk, stekte poteter og tzatsiki (Gresk yoghurt dipp)
Men du kan selvfølgelig fylle de med det du vil, eller servere de til grillspidd, salater mm
- 2 ts tørrgjær
- 1 ts sukker
- 160 ml melk, romtemperert
- 80 ml lunket vann
- 320 gr glutenfri melblanding
- 1 ts salt
- 1 ss god oliven olje
- 1 ts hakket rosmarin/ oregano / basillikum ( kan sløyfes)
- Bland sukker, gjær, vann og melk i en bolle. Sett den til side i 5 min.
- I en annen bolle blandes mel, salt og hakkede urter.
- Tilsett olivenoljen i gjær blandingen og rør rundt.
- Bland sammen gjær og mel blandingen
- Eltes ut på en melet overflate. Sørg for at den knas godt i ett par minutter til deigen er smidig. Glutenfritt mel kan være litt vanskelig å jobbe med, men ett godt tips er å ha litt olivenolje på hendene før du elter deigen.
- Legg deigen over i en bakebolle og dekk den til med ett kjøkkenhåndkle. Heves i ca 40 min
- Sett en stekepanne på medium varme.
- Del deigen i 6-8 like deler. Kjevles ut på en oljet overflate, og formes til en sirkel på ca 20 cm i diameter.
- Stekes i pannen i 1-2 minutter på hver side til den får en gyllen overflate.
Ha over litt olivenolje blandet med sitronsaft, salt, pepper og evnt oregano for en ekte Gresk smak:)
Vi anbefaler at de serveres til grillet kjøtt, gresk salat og tzatsiki!
Lykke til!
Yiannis & Sevastianos