Hjemmelaget, glutenfri nøttebar er et perfekt mellommåltid og et supert alternativ til å kjøpe ferdig i butikk. Det som er så fint er at du kan lage de akkurat så sunne/usunne du bare vil, og at du kan ha i akkurat det du vil av frø, nøtter, kjerner, tørket frukt mm.
Du trenger:
- 2 kopper grovhakkede valgfrie nøtter. Eks; Mandler, valnøtter, peanøtter og hasselnøtter. Bruk gjerne frø og kjerner.
- 1/4 kopp sesamfrø
- 1/2 ts chilipulver
- 1/2 ts salt
- 1/4 kopp mørk sirup
- 2 ss honning
Forvarm ovnen til 165 C.
Varm opp sirup og honning i en kjele. Bland sammen de resterende ingrediensene i en bakebolle, og tilsett honning og sirup mens du rører alt godt sammen. Ha nøtteblandingen over i en form kledd med bakeark. Spre massen jevnt utover.
Stekes i ca 25 minutter. Avkjøles på rist.
Skjær opp i ønsket form.
Lykke til!
Pappa´n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #nøttebar #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #glutenfree #foodblogger #celiac