Glutenfrie, luftige små frøloff med sprø skorpe. Oppskrifter laget på “slump” blir ofte de mest vellykkede, og disse er et resultat av det. De smaker som en blanding av baguette og loff. Tidlig 17 mai morgen kom vi på at vi ikke hadde brød til Sevastianos, så da var det bare å hive seg rundt. Denne deigen laget vi 0600 , men bakte den ikke ut før etter barnetoget kl 13.
Frøloffene ble kjempegode og med en deilig sprø skorpe. Akkurat som de skal være.
Du trenger:
- 500 gr lys melblanding. Bruk det du har tilgjengelig
- 1 pk tørrgjær
- 2 ss sukker
- 2 dl gresk yoghurt
- 1,5 dl kefir
- 1,5 dl varmt vann
- 100 gr smør
- 2 ss fiberhusk
Topping:
- 2 ss valmuefrø
- 1 ss lyst mel
Du kan fint bruke melk istedenfor kefir, men som sagt, disse er laget på slump så vi brukte det vi hadde. Det viktige er blandingsforholdet mellom vått og tørt.
Bland sammen alle de tørre ingrediensene bortsett fra fiberhusk i en bakebolle. Smelt smør og ha det i en annen bakebolle sammen med kefir/melk og vann. Rør godt. Rør inn fiberhusken å la det stå i et minutt før du blander det sammen med de tørre ingrediensene. Rør alt godt sammen og kna til du får en jevn fin deig. Bruk mer væske/mel ved behov.
La deigen heve dekket med plast et lunt sted i minimum 1 time.
Del deigen i tre deler som du triller ut til avlange baguetter/ loff. Skjær et snitt i de med en kniv og legg de på et stekebrett dekket med bakeark. Denne deigen hever veldig godt så trill de gjerne litt lange og tynne.
Pensle med vann og 1 ss melk å strø over valmuefrø og litt siktet mel. Etterhev i min 30 minutter. Forvarm ovnen mens baguettene/ loffen etterhever.
Stekes på ca 200 C i ca 15 minutter.
Lykke til!
Pappa´n til Sevastianos
#pappautengluten #glutenfri #baguette #fiberhusk #glutenfritt #aktiv #matglad #maraton #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #godtno #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac
4 Responses
Er disse gode etter et døgn i brødboksen også, eller bør de helst spises med én gang..?
Hei,
De kan fint spises dagen etter! Eva fryses ned og ta de opp etter behov:)
Hva slags melblanding bruker du, eller lager du din egen melblanding?
Hei:)
Bruker det vi har tilgjengelig, men tror jeg brukte Semper i denne:)