Brioche er fransk gjærbakst på sitt aller beste og har du ikke laget det før skal du lage det nå. Lag brioche å server de nybakte til frokost med syltetøy, marmelade og/-eller ost. Søndagsfrokosten kan nesten ikke bli bedre.
Du trenger :
- 60 gr romtemperert smør
- 120 ml lunken melk
- 2 egg pluss eggehviten av 1 egg. Spar plommen til pensling
- 300 gr valgfritt glutenfritt mel
- 70 gr melis
- 1 pose tørrgjær
- 1/2 ts salt
- ts xantangum (kan sløyfes)
- 1 ts bakepulver
- Litt ekstra mel til utbaking
Pensling 1 eggeplomme og 2 ss melk pisket sammen.
Lunken melk, gjær og 1 ss melis røres sammen i en bakebolle. I en annen blander du sammen egg, mel, resten av melisen, bakepulver og xantangum. Rør alle ingrediensene godt sammen og tilsett så smøret. Deigen skal være klissete. Heves i minimum 2 timer.
Trill ut deigen til runde boller. Plasser bollene i et smurt muffinsbrett og pensle de med pisket eggeplomme og litt melk .
Etterheves i ca 30 minutter. Stek briochene på 180 C i ca 20-25 minutter til de har fått en gylden farge.
Serveres nybakte med smør, marmelade og/ eller ost
Lykke til!
Pappa´n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #brioche #søndagsfrokost #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #allersglutenfritt #marathon #running #dad #theglutenfreedad #cooking #glutenfree #food #celiac
3 Responses
Hei,
Disse var absolutt ikke enkle å lage. For det første hang de så vidt sammen og for det andre var deigen altfor bløt. Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke men disse ble virkelig vanskelig å håndtere. Eneste jeg ikke gjort var å tilsette xantangum, men tok 1-2 ts fiberhusk i stedet.
Hei,
mulig det er fiberhusken? Oppskriften er jo ikke fulgt slavisk om du har tilsatt fiberhusk. I oppskriften står det at Xantan gum kan sløyfes, men ingenting om at fiberhusk kan tilsettes istedenfor vel? Ville ikke blandet de to hvis det ikke står i oppskriften at du kan gjøre det, da resultatet ikke kan garanteres. Regner med at det er grunnen her. Forsøk uten, og lykke til neste gang:)
For en fantastisk oppskrift! Lagde disse i dag, som tilbehør til Egg Benedict. De ble luftige og supergode:)