Dette heve/og-glutenfrie grovbrødet med quinoa og surdeigspulver lager du på 1-2-3. Det er ikke tilsatt gjær og trenger derfor ikke heve. Bland sammen ingrediensene å server nybakt brød til frokost i helgen. Jeg garanterer suksess!
- 500 g grovt Grov melblanding- pappautengluten
- 70 g quinoamel
- 1 dl valgfrie frø og kjerner som linfrø, sesamfrø, solsikkekjerner og gresskarkjerner.
- 2 ss surdeigspulver
- 1 ts salt
- 1 ss bakepulver
- 50 g smør
- 1 ss honning eller sirup
- 4 ss olivenolje
- 6 dl vann
- 2 ss gresskarkjerner, havregryn og sesamfrø til topping
- Forvarm ovnen til 180 °C.
- Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en bakebolle. Smelt smøret og avkjøl. Bland smør, honning, olivenolje og vann sammen. Rør godt.
- Ha de våte ingrediensene med det tørre og rør godt i noen minutter. Deigen skal være litt klissete. Du kan eventuelt tilsette mer vann eller mel ved behov.
- Legg et bakeark i en brødform og trykk ut deigen ut. Pensle med litt van og strø over gresskarkjerner, havregryn og sesamfrø.
- Stek brødet i cirka 45 minutter. Avkjøl på rist.
Husk at du også kan følge @pappautengluten på FB og Instagram for daglige oppdateringer .
#pappautengluten #glutenfritt #aktiv #matglad #pappa #familie #utengluten #cøliaki #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #glutenfree #foodblogger #celiac
2 Responses
Hei. Hvor får du tak i surdeigspulver? Det glutenfrie verksted har sluttet med sitt.
Vilde B
Hadde et stående her, har du sjekket nettbutikken hennes?