Glutenfrie sandkaker med krem og jordbær
Glutenfrie sandkaker med krem og jordbær imponerer på kakebordet året rundt. Sandkaker er enkle å lage, og med bær og krem blir det en stor favoritt for store og små. Deigen skal stå i kjøleskapet i minimum 4–5 timer, gjerne over natten, så den kan med fordel lages kvelden før bruk. Denne oppskriften gir cirka 25 sandkaker.
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående.
- 100 g smør, romtemperert
- 100 g melis
- 1 egg
- 80 g mandelmel
- 220 g glutenfritt lyst mel, gjerne fra Pappa uten gluten
- 1 dl pisket krem til fyll
- Valgfrie bær til pynt
- Pisk sammen smør og melis.
- Tilsett egget og rør videre.
- Bland inn mel og mandelmel, rør til du har en jevn og fin deig. Dekk deigen med plastfilm og sett den i kjøleskapet over natten.
- Forvarm ovnen til 180 C
- Ta deigen ut av kjøleskapet og la den hvile på benken 15 minutter før bruk.
- Lag små kuler av deigen (cirka 23 g pr stk), og trykk deigen ut i formene (skal ikke pensles).
- Stek kakene midt i stekeovn i 12–15 minutter. Avkjøl kakene helt før de tas ut av formene.
- Fyll avkjølte sandkaker med pisket krem og pynt med valgfrie bær.
Du får flere glutenfrie produkter i nettbutikken vår- Se hele utvalget her.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
den store glutenfrie bakeboka
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Den store glutenfrie kokeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Den store glutenfrie brødboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Den store glutenfrie julebakeboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #glutenfritt #glutenfrie #sandkaker #terter #17mai #aktiv #trening #familie #pappa #utengluten #cøliaki #godtno #denstoreglutenfriebakeboka #denstoreglutenfriekokeboka #marathon #runner #glutenfree #food #sweets #foodblogger #cookbooks #celiac
2 Responses
Hei, hvilket merke lyst mel bruker du? Det er så forskjellig hva slags egenskaper de har..
Bruker eget nå, kan kjøpes i nettbutikken. Ellers har vi ofte brukt Semper eller Schaer.