For noen dager siden fikk vi en kurv med saftige og solmodne aprikoser levert på døren. De smaker himmelsk akkurat slik de er, og selvfølgelig helt nydelig sammen med gresk yoghurt. I og med at vi fikk så mange aprikoser ville vi også prøve oss på en oppskrift på aprikoskake, og den anbefaler jeg deg at du tester også. Kaken kan serveres slik den er, med is til eller med gresk yoghurt. Du kan også toppe den med et lag skivede mandeler eller hakkede valnøtter før steking om du ønsker det.
- 230 g romtemperert smør.
- 200 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 4 romtempererte egg
- 260 g glutenfritt lyst mel
- 2 ts bakepulver
- 1 klype salt
- 2 ss revet sitronskall
- 1 ss honning
- 8 modne aprikoser, deles i to eller fire
- 2 ss brunt sukker til topping
- Forvarm ovnen til 180 C, og dekk bunnen på en form med bakepapir.
- Visp smør og sukker hvitt og luftig (3-4 min). Bland inn vaniljesukker. Tilsett eggene, ett og ett, visp godt mellom hvert egg. Bland inn mel, bakepulver, salt, revet sitronskall og honning. Røres godt inn. Ha deigen over i kakeformen. Trykk ned sprokoser og strø over brunt sukker.
- Kaken stekes i cirka 40-50 min. Bruk en tannpirker for å sjekke om den er ferdig.
- Avkjøl kaken på rist i 15 min før du fjerner formen.
#glutenfri #aprikos #kake #solmodne #aprikoser #sommer #hellas #aktiv #familie #pappa #utengluten #cøliaki #marathon #runner #cooking #glutenfree #apricote #cacke #food #foodblogger #celiac #cookbooks #denstoreglutenfriebakeboka #denstoreglutenfriekokeboka