Dette grovbrødet anbefaler vi at du tester ut. Det er enkelt å lage og det holder i flere dager på benken. I denne oppskriften har vi brukt vårt eget grovmel som kan kjøpes her.
- 500 g Pappa uten gluten grov melblanding
- 5 dl lunkent vann
- 1/2 pakke gjær
- 2 ss ekstra virgin olivenolje
- 1 ts honning
- 1/2 ts salt
- 2-3 ss ekstra mel til utbaking
- Ha melet i en bakebolle.
- Rør ut honningen, vann og gjær i en annen bolle.
- Ha de våte i det tørre, litt etter litt, og tilsett så olje og saltet.
- Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbelt størrelse i 2-3 timer. Gjerne over natten.
- Ha så deigen ut på en melet overflate. Kna deigen godt, og form den til et rundt brød. Tilsett mer mel om nødvendig. Skjær et kryss i brødet og la det heve ytterligere 40-50 minutter, under en stor bolle eller et kjøkkenhåndkle. Pensle med olje og strø over litt mel.
- Stekes i forvarmet forvarmet ovn på 200-220 ° C i 30-35 minutter. Avkjøles på rist.
#pappautengluten #glutenfritt #mel #grovbrød #brød #glutenfree #flour #bread