Search
Close this search box.
Pappa uten gluten
Search
Close this search box.
Glutenfrie croissanter
glutenfrie croissanter

Glutenfrie croissanter

Glutenfrie croissanter

Glutenfrie croissanter som drysser når du spiser de har vært sårt savnet her i huset. Det tar litt tid å lage de, men det er verdt hvert sekund. Disse har vi i tillegg fylt med revet appelsinskall, men både appelsin og sitron, samt litt hakket sjokolade (inn med smørkremen) er nydelig i.

De kan fint fryses. Anbefaler da tining i ovn på 160 C i 6-8 minutter for et nystekt resultat.

  • 270 g pappa uten gluten- lys melblanding
  • 1 ts bakepulver
  • 75 g lunkent vann
  • 75 g lunken melk
  • 8 g gjær
  • 1 pisket egg
  • 60 g sukker
  • 25 g solsikkeolje
  • Revet skall av en appelsin
  • 50 g ekstra mel til utbaking
  • 1 egg til pensling
  • 2 ss sukker til topping

 

  • 40 g smør, piskes

 

  1. Ha i en bolle litt av vannet med en ts av sukker og gjær, og la den stå et par minutter. Tilsett resten av vannet, melken, oljen og egg. Rør godt.
  2. Tilsett så mel, bakepulver, sukker og appelsinskall.
  3. Rør godt til en jevn og fin deig.
  4. Dekk bollen med plastfolie og la den heve i 2 timer.
  5. Pisk sammen smøret til en tykk krem.
  6. Ha litt mel på benken, ta deigen ut av bollen og del i 8 like store deler. Ta første del og kjevle den ut rektangulært, cirka 10×30 cm, deigen skal være så tynn som du klarer å kjevle den ut. Smør den med smørkrem, og gjenta samme prosess for alle delene. Etter hvert som du smører på krem, legger du neste del over forrige del. Alle delene skal ligge lagvis til du har en tykk leiv bestående av alle delene. Den siste delen skal ikke ha smørkrem på toppen.
  7. Del leiven opp 10 trekanter (bruk et pizzahjul), og rull de fra ytterst og innover til de har samme form som horn.
  8. Plasser alle croissantene på ett stekebrett dekket med bakeark.
  9. Etterheves i 1 ½ time. Siste 30 minuttene setter du de kaldt, og forvarmer oven til 220 ° Sett en ildfast form med vann i bunnen av ovnen.
  10. Pensle med egg, strø over sukker og stek croissantene gyllne i 12-15 minutter.

Glutenfrie croissanter

Glutenfrie croissanter Glutenfrie croissanter

Glutenfrie croissanterGlutenfrie croissanter

Glutenfrie croissanterGlutenfrie croissanter

Glutenfrie croissanter

 

Til info, innlegget er merket /annonse/ da vi har brukt Pappa uten gluten- lys melblanding

 

Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:

Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Juleboka

#pappautengluten #glutenfri #glutenfritt # mel #croissant #aktiv #trening #familie #utengluten #cøliaki #marathon #runner #glutenfree #food #celiac

One Response

  1. Hei! Har dere tilfeldigvis denne oppskriften i deciliter-målinger fremfor gram? Er i isolasjon og har ikke kjøkkenvekt..:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.