Glutenfri Tiramisu
Glutenfri Tiramisu er en enkel og fantastisk god italiensk dessert. Den består av savoiardi, fingerkjeks, dyppet i sterk kaffe og/eller marsala. Kjeksene dekkes med et tykt lag medmacarpone-krem. Tiramisu betyr «trekk meg opp», sannsynligvis referer navnet til effekten av kaffe og sukker.
Vi har laget en forenklet versjon i dag, og derfor er denne uten eggeplommer i kremen.
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Du får også nå begge våre melblandinger, grovt og fint, på Meny matglede
Nettbutikk
Du finner glutenfrie savoiardi og mye mer i vår nettbutikk
Ingredienser
- 3 ½ dl fløte
- 90 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 250 g mascarpone
- 3 dl espresso (avkjøles)
- 1 pakke Savoiardi
- 1-2 ss kakao
- Pisk fløte, sukker og vaniljesukker luftig. Tilsett mascarpone, og pisk videre i et par minutter. Sett kremen til side.
- Ha espresso i en skål og dypp i kjeksene, en av gangen fra begge sider. La de ligge litt i kaffen. Cirka 10 sekunder.
- Legg kjeksene i bunnen av en form, ha over halvparten av kremen, og stryk den lett over til den dekker kjeksene. Legg så på resten av kjeksene, og avslutt med resten av kremen.
- Til slutt drysser du et lag kakao over desserten.
- La kaken stå 3-4 timer i kjøleskapet før servering.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #glutenfri #tiramisu #italiensk #dessert #glutenfritt #familie #pappa #utengluten #cøliaki #godtno #marathon #runner #glutenfree #food #pastry #desserts #cakes #italian #tiramisu #celiac