Search
Close this search box.
Pappa uten gluten
Search
Close this search box.
Glutenfrie halvgrove sitronboller med melis
Glutenfrie halvgrove sitronboller med melis

Glutenfrie halvgrove sitronboller med melis

Glutenfrie halvgrove sitronboller med melis

Med sitroner i sesong anbefaler vi at du tester ut disse glutenfrie sitronbollene med deilig et deilig fyll av revet sitronskall, melis, smør og sukker. Helt perfekt til morsdagen i morgen. Disse har vi laget semi grove, og har brukt både grovt og lyst mel. Du kan selvsagt også bare bruke lyst mel.

Glutenfritt mel

Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående.

Sitronboller:

 

Fyll:

  • 60 g romtemperert smør
  • 3 ss revet sitronskall
  • 30 g melis
  • 30 g sukker

 

Melisglasur: 

  • 2 dl melis 
  • 2-3 ts sitronsaft 

 

  1. Bland sammen mel (spar cirka 50 g til elting), sukker, bakepulver og eventuelt kardemomme i en bakebolle.
  2. Bland sammen yoghurt, lunkent vann, gjær og smeltet smør. Deigen kan gjerne være litt klissete når du setter den til heving. Dekk med et kjøkkenhåndkle (eventuelt plastfolie) og sett til heving på et lunt sted i 1 time.  
  3. Lag fyller ved å røre sammen smør, sitronskall, melis og sukker.
  4. Elt inn resten av melet, kna godt, og kjevle ut deigen til en tykk leiv. Smør på fyllet og rull det sammen til en tykk pølse. Kutt opp boller i  like store deler og legg bollene på et stekebrett med bakepapir og la dem etterheve i cirka 30 minutter. Forvarm ovnen til 200 °C. 
  5. Pensle bollene med egg og melk, og stek på midterste rille i 12-15 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.
  6. Bland sammen ingrediensene til melisglasuren og fordel den over bollene

 

Glutenfrie sitronboller

Glutenfrie halvgrove sitronboller med melisGlutenfrie sitronboller

Glutenfrie halvgrove sitronboller med melisGlutenfrie sitronboller

Glutenfrie halvgrove sitronboller med melisGlutenfrie sitronboller

Glutenfrie halvgrove sitronboller med melis

 

*Dette innlegget er merket annonse da vi har brukt lenke til Pappa uten gluten´s eget mel  i oppskriften på fylte crêpes med ost og skinke.

Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:

Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Juleboka

#pappautengluten #glutenfri#sitron #amalfi #bolle #sitronboller #kanelbolle #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki  #godtno  #thefeedfeed #godtfrabloggerne #allersglutenfritt #marathon #running #daddy #cooking #glutenfree #food #cinnamonrolls #lemon #lemonrolls #celiac

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.