Med sitroner i sesong anbefaler vi at du tester ut glutenfrie horn med deilig et deilig fyll av revet sitronskall, melis, smør og sukker. Disse har vi laget semi grove, og har brukt både grovt og lyst mel. Du kan selvsagt også bare bruke lyst mel.
Sitronboller:
- 500 g glutenfritt mel. 250 g Lys melblanding- pappa uten gluten og 250 g Grov melblanding- pappa uten gluten
- 1 ts bakepulver
- 1 ½ dl sukker
- ½ ts fint salt
- 1 ts kardemomme (valgfritt)
- 2 ½ dl gresk yoghurt
- 2 ½ dl lunkent vann (kanskje mer)
- 1 pose tørrgjær
- 100 g smeltet smør
- 1 egg og 1 ss melk til pensling
Fyll:
- 60 g romtemperert smør
- 3 ss revet sitronskall
- 30 g melis
- 30 g sukker
- 2 ss melis til topping
- Bland sammen mel (spar cirka 50 g til elting), sukker, bakepulver og eventuelt kardemomme i en bakebolle.
- Bland sammen yoghurt, lunkent vann, gjær og smeltet smør. Deigen kan gjerne være litt klissete når du setter den til heving. Dekk med et kjøkkenhåndkle (eventuelt plastfolie) og sett til heving på et lunt sted i 1 time.
- Lag fyller ved å røre sammen smør, sitronskall, melis og sukker.
- Elt inn resten av melet, kna godt, og del deigen i to. kjevle ut hver del til til en tykk rund leiv. Smør på fyllet og bruk ent pizzahjul til å skjære opp deigen i 6 “trekanter”. Rull hornene sammen og legg de på et stekebrett med bakepapir. La de etterheve i cirka 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 200 °C.
- Pensle hornene med egg og melk, og stek på midterste rille i 12-15 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.
- Strø over melis før servering
#pappautengluten #glutenfri #sitron #amalfi #horn #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #godtno #thefeedfeed #marathon #running #daddy #cooking #glutenfree #food #lemon #lemonrolls #celiac
One Response
Liker oppskriftene dine, får også ofte gode resultater, men ikke her. Klarer ikke å få deig av dette dessverre, bare røre. Måtte ha i nesten 150 g mer mel. Skrivefeil på mel eller vann kanskje?