Scones med blåbær og vaniljesitronglasur er noe av det enkleste du kan lage i glutenfritt! Scones rører du sammen OG steker på under 30 minutter. Perfekt å ta med på tur en solfylt søndag!
Du kan bruke både det grove og det lyse melet vårt i denne oppskriften.
- 4 ½ dl Lys melblanding, gjerne fra pappa uten gluten
- 2 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 50 g smør
- 1 ½ dl melk
- 1 egg
- 5 ss blåbær
Vanilje- og sitronglasur:
- 2 dl melis
- 2 ss sitronsaft
- ½ ts finrevet sitronskall
- ½ ts vaniljeekstrakt
- Forvarm ovnen til 240 °C.
- Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Smelt smøret og bland det sammen med melk og egg. Bland det våte med det tørre. Kna til du får en jevn, fin deig. Spe på med melk eller ekstra mel om det trengs. Vend forsiktig inn blåbær.
- Form deigen til to eller tre runde «kaker» avhengig av hvor store du vil ha dem.
- Legg sconesene på et stekebrett med bakepapir. De skal være cirka 2 cm høye. Bruk en kjøkkenkniv til å dele hver scones i 4 deler. Ikke skjær helt igjennom. Prikk hull med en gaffel og stek sconesene midt i ovnen i 10-12 minutter til de er gylne.
- Rør sammen glasuren.
- Serveres varme med vanilje- og sitronglasur.
#pappautengluten #glutenfri #scones #blåbær #søndag #glutenfritt #cøliaki #utengluten