Cannelloni med kjøttsaus og mozzarella
Dette er barnas favoritt. Ferdig snakket. Den er enkel å lage, og med masse fyldig kjøttsaus og deilig ost i er denne retten en perfekt rett for hele familien når man skal kose seg litt ekstra i hverdagen. Jeg kan nesten garantere deg at du imponerer både store og små matelskere med denne retten.
Kun én som skal ha glutenfritt i familien? Da trenger du en liten ildfastform og 2-3 glutenfrie lasagneplater pr person. Ellers kan det samme fyllet benyttes. Lag den glutenfri først.
Porsjoner: 4- Tar litt tid å lage
- 1 pakke glutenfri cannelloni
- 400 g kjøttdeig
- ½ løk, finhakkes
- 1 fedd hvitløk, finhakkes
- ½ bunt friske urter som basilikum, timian eller oregano
- 1 boks hakkede tomater, eller ferdig tomatsaus
- 1 ss tomatpuré
- 50 g revet parmesan
- 1 stort egg
- 125 g mozzarella i skiver
- 70 g revet ost
- Salt og nykvernet pepper etter smak
- 1 ss olje til pensling
- ½ ts salt til koking av vannet
- Kok cannelloni i lettsaltet vann. Dekk en stekeplate med et bakeark og pensle litt olje over. Ta cannelloni ut av kjelen og legg platene på stekeplaten.
- Stek løken gyllen i litt olivenolje. Tilsett hvitløk, urter og kjøttdeigen. La det surre i noen minutter. Avkjøles litt.
- Tilsett egget og parmesanen samt halvparten av en mozzarella. Rør godt.
- Fyll cannelloni med kjøttfyllet og legg de over i en ildfast form. Hell over tomatsausen og dryss over revet ost og resten av mozzarella
- Sett formen i stekeovnen på 200 °C i ca. 15-20 minutter.
#pappautengluten #glutenfritt #glutenfri #pasta #cannelloni #utengluten #cøliaki #middagstips