Glutenfrie amerikanske pannekaker
Glutenfrie amerikanske pannekaker med honning og sitron. Anbefaler at du tester disse knallgode pannekakene minst én gang i løpet av helgen! Dette gir nemlig en veldig koselig start på dagen. Enkle å lage er de også.Pannekaker er nok noe av det enkleste å tilpasse i glutenfritt, og vi er ganske sikre på at ingen kommer til å merke forskjell på disse og “vanlige”. Dette er perfekt for barna å sette gang med selv også. Kanskje det blir de som overrasker deg med frokost i sengen denne helgen. Det er i hvert fall lov å håpe på det!
Glutenfrie amerikanske pannekaker med honning og sitron er deilig syrlige og toppet med honning får du en helt perfekt kombinasjon på søtt og syrlig. Det er helt mulig at disse blir din nye frokostfavoritt.
*Vi har brukt gresk honning og glutenfritt mel fra egen nettbutikk i oppskriften på glutenfrie amerikanske pannekaker.
I statene er det veldig vanlig å servere amerikanske pannekaker med lønnesirup og gjerne bacon til. Det er også veldig godt, og du bør teste denne varianter ved anledning også. Dersom du skal spise de på den orginale måten kan du droppe sitronskall i røren.
Holdbarhet
Vi anbefaler deg kun å steke så mange som du skal spise, oppbevar ev. resten av røren i kjøleskapet, eller frys den ned.
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Glutenfrie pannekaker kan lagets på både grovt og fint mel, eller en blanding av disse. Dersom du bruker et grovere mel må du nok justere med litt ekstra væske.
Di kan selvsagt toppe pannekakene med akkurat det du ønsker, frukt, bær, yoghurt, sirup, sjokolade mm er selvsagt også kjempegodt, men hvis du savner våren og ønsker deg en liten følelse av den- lag disse! Garanterer (nesten) at feriefølelsen kommer snikende.
Ingredienser 10 pannekaker:
- 2 1/2 dl melk
- 1/2 dl sitronsaft
- 50 g smør
- 2 egg
- 200 g glutenfritt mel
- revet sitronskall fra en sitron
- 2 ts bakepulver
- 1 ss sukker
- 1/2 ts salt
- 2 ss honning til topping
- 1 ss siktet melis til topping
- 1 ts revet sitronskall til topping
- 2 ss smør til steking av pannekakene
- Rør sammen melk og sitronsaft. Sett til side i 5 minutter.
- Smelt smøret og la det avkjøle litt før det blandes med egg og melkeblandingen. Visp sammen.
- Bland sammen mel, sukker, salt og bakepulver.
- Hell i egg og melkeblandingen litt etter litt, rør til du har en jevn fin røre. Rør så inn revet sitronskall. Rør godt. La pannekakerøren svelle i cirka 10 minutter. Røren skal være litt tykkere enn vanlig pannekakerøre.
- Smelt smør i stekepannen. Stek pannekakene på middels varme. Når kakene sveller opp og bobler litt på overflaten, kan du snu dem.
- Avkjøl pannekakene på rist og server med melis, honning og revet sitronskall.
Vi har flere oppskrifter på pannekaker på bloggen, full oversikt finner du her.
*Dette innlegget er merket annonse da vi har brukt lenke til Pappa uten gluten´s eget mel i oppskriften.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Juleboka
#pappautengluten #glutenfri #glutenfrie #glutenfritt #frokost #amerikanske #pannekaker #utengluten #cøliaki #marathon #runner #cooking #weekend #breakfast #americanpancakes #glutenfree #food #celiac #senzaglutine #nogluten