Glutenfri påskebrownie
Glutenfri påskebrownie til påske! Denne kaken er veldig enkel å lage, og ikke minst smaker den knallgod. Den blir akkurat passe seig og myk. Du kan bruke den sjokoladen du ønsker, men sjekk at den er glutenfri. Det samme gjelder sjokoladeeggene vi har brukt til topping. Med denne kaken pynter du garantert opp påskebordet!
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Bruk da helst rene melkorter, og unngå å blande sammen alt for mange forskjellige melsorter. Du vil da få et bedre resultat.
Ingredienser
- 200 g sukker
- 90 g brunt sukker
- 3 egg
- 170 g smeltet smør
- 1/2 ts salt, gjerne havsalt
- 1 ts vaniljesukker
- 70 g pappa uten gluten mel
- 40 g kakao
- 1 finhakket valgfri sjokolade (70-100 g)
- Et dryss med melis til pynt.
- Påskeegg til pynt (sjekk at de er glutenfrie!)
- Forvarm ovnen til 170 C.
- Rør samen egg og sukker , tilsett smøret og rør videre. Tilsett så de tørre ingrediensene og fortsett å røre til du har en jevn og fin røre. Vend inn sjokoladen, og hell røren over i en form dekket med bakeark.
- Stek kaken i cirka 30–35 minutter.
- Dryss over melis og dytt sjokoladeeggene forsiktig ned i kaken.
Du får flere glutenfrie produkter i nettbutikken vår- Se hele utvalget her.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
den store glutenfrie bakeboka
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Den store glutenfrie kokeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Den store glutenfrie brødboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Den store glutenfrie julebakeboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka