Glutenfrie pølse og hamburgerbrød
Glutenfrie pølse og hamburgerbrød er perfekt nå som grillsesongen og 17.mai er rett rundt hjørnet. Disse er i tillegg knallgode, myke og luftige, og veldig enkle å lage.
På Instagram ligger det også en Reel som viser fremgangsmåte på disse glutenfrie pølse og hamburgerbrødene.
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Bruk da helst rene melkorter, og unngå å blande sammen alt for mange forskjellige melsorter. Du vil da få et bedre resultat. Glutenfrie pølse og hamburgerbrød kan lagets på både grovt og fint mel, eller en blanding som her. Dersom deigen blir for kompakt, det kan skje ved bruk av et grovere mel, tilsetter du mer væske. Blir deigen alt for klissete, den kan helt fint være ganske klissete før heving, tilsetter du ekstra mel.
Oppbevaring
Glutenfrie pølse og hamburgerbrød kan selvsagt fint fryses, og da anbefaler vi at de tines i ovnen på 160 °C i 6–8 minutter, for et nystekt resultat. Vi fryser ofte baksten dersom det ikke skal brukes umiddelbart. Ved tining av bakst i ovn vil du få et nystekt resultat. Dette er perfekt når du ønsker å bake en eller flere dager i forveien. Dette gjelder det meste av glutenfri bakst, og frys brød og annen bakst hele og unngå å skjære i de.
Elastisitet
Denne oppskriften på glutenfrie pølse og hamburgerbrød har vi laget uten fiberhusk, men dersom du ønsker det kan du tilsette 2 ss i væskeblandingen og røre ut. Ikke la det stå mer enn 30 sekunder. Du kan også tilsette fiberhusk eller psyllium rett i melet. Fiberhusk og psyllium gir litt bedre elastisitet i deigen, og ikke minst et høyere innhold av fiber i deigen, men det er ikke nødvendig for å lykkes med glutenfri deig.
Nettbutikk
Vi har også en nettbutikk med en mengde glutenfrie varer. Se hele utvalget av glutenfrie produkter her.
Ingredienser
- Porsjoner: 6–8 brød
- Ovnstemperatur: 200 °C
- Tar litt tid å lage
- 300 g glutenfritt grovt mel, gjerne fra Pappa uten gluten
- 140 ml lunken melk
- ½ pose tørrgjær
- 1 ss sukker
- 2 egg
- 1 ts bakepulver
- 100 g romtemperert smør
- ½ ts salt
- 1 egg til pensling
- 1 ss sesamfrø
- 2 ss smeltet smør (brukes etter steking)
- Rør sammmen lunken melk, gjær og 1 ss sukker røres i en bakebolle. I en annen bolle blander du sammen mel, egg og bakepulver. Rør alle ingrediensene godt sammen og tilsett så romtemperert smør. Deigen skal være klissete. Heves i 1 time.
- Forvarm ovnen til 200 °C.
- Trill ut deigen til avlange tykke «pølser». Trykk dem litt ned. (Hvis du lager hamburgerbrød triller du dem ut til runde boller). Plasser brødene på et stekebrett med bakeark og pensle dem med et pisket egg. Strø over sesamfrø. Etterhev i 30 minutter.
- Stek i 20–25 minutter på midterste rille til de har fått en gyllen farge. Pensle brødene med smeltet smør.
Du får flere glutenfrie produkter i nettbutikken vår- Se hele utvalget her.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
den store glutenfrie bakeboka
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Den store glutenfrie kokeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Den store glutenfrie brødboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Den store glutenfrie julebakeboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #glutenfri #glutenfritt #pølsebrød #hamburgerbrød #brød #utengluten #cøliaki #marathon #runner #glutenfree #food #burgerbread #hotdog #bread #nogluten #celiac