Glutenfri pasta bolognese
Glutenfri pasta bolognese er en klassisk italiensk pastarett fra Bologna i Italia, og den lages i mange kjøkken verden over. Også i giagia Marias kjøkken her i Hellas. Her kaller vi den Μακαρόνια με κιμά , som betyr spagetti med kjøttsaus.
Denne retten har giagia Maria servert barn og barnebarn i snart 50 år, og hun lager det nærmest i blinde. Vi har likevel gjort et forsøk på å få så nøyaktige mål som mulig, men det var ikke helt enkelt. Hun bruker målene “litt av den, og en klype av det” , men etter litt prøving og feiling, satt den endelig.
Det hjelper selvsagt også på smaken at vi kun bruker lokale produkter og gode råvarer, men det er likevel ikke umulig å gjenskape smaken av nydelig pasta bolgonase med de produktene man finner i butikkene hjemme heller.
Denne oppskriften var det mange av dere som ønsket dere og under får dere nå giagia Marias versjon av den berømte spagetti bolognese. Enkel å lage, knallgod på smak!
Kali Orexi!
I Yiannis barndom var Glutenfri pasta bolognese det beste han fikk etter en lang dag med fotball og lek på stranden. Dette er også den retten de fleste av barnebarna ber om når de får velge hva de vil ha til lunsj eller middag. I Hellas er lunsjen dagens hovedmåltid og de fleste spiser i 13-14 tiden, etterfulgt av en liten siesta, når solen er for varm.
Det vanligste er å bruke tagliatelle i glutenfri pasta bolognese , men alle typer pasta går helt fint. Vi fikk ikke tak i hverken spagetti eller tagliatelle i glutenfritt på det lokale supermarkedet, så vi brukte penne. Vi har mange typer glutenfri pasta i nettbutikken nå, sjekk ut hele utvalget her.
Samme kjøttsaus kan brukes til hele familien, men kok pasta hver for seg om ikke alle skal ha glutenfritt. Dette er en stor porsjon, og nok til mange personer, så halver ingrediensene etter hvor mange dere er.
Vi har brukt godt med olivenolje i denne oppskriften, og dersom du er på jakt etter god gresk olivenolje, har vi stort salg på det i nettbutikken nå.
Ingredienser
- 1 kg kjøttdeig
- 3 ss god olivenolje
- 1 stor løk
- 1 fedd hvitløk
- 3 store tomater
- 1/2 rød paprika
- 1–2 ss tomatpure
- salt & pepper etter smak
- 1 kanelstang
- 2 dl vann
- valgfri pasta
- revet lokal ost el. parmesan til servering
- Stek kjøttdeigen i olivenolje på middels varme.
- Ha løk, hvitløk, tomater og paprika i en blender, og kjør til en jevn blanding. hell over kjøttdeigen og tilsett tomatpure, salt og pepper, kanelstang og vann. La det koke på lav varme i cirka en time. Tilsett mer vann om det koker helt inn. Vin kan også tilsettes.
- Kok pasta som anvist på pakken. Vend inn i kjøttsausen, og server med masse revet ost og gjerne noen basilikumblader.
Vi har flere glutenfrie produkter i nettbutikken vår- Se hele utvalget her.
*Dette innlegget er merket annonse da vi har linket til nettbutikken vår i innlegget.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka