Gratinert blomkål med bechamelsaus
Gratinert blomkål med bechamelsaus , salami i strimler, og masse, masse digg ost! Dette er skikkelig comfortfood og du kan gjerne bruke andre grønnsaker, skinke eller andre rester du ev. har liggende i kjøleskapet.
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Vi har brukt det lyse melet vårt i bechamelsausen.
Nettbutikk
Vi har mange glutenfrie produkter i nettbutikken nå, sjekk ut hele utvalget her.
Ingredienser
- 1 stor blomkål
- 70 g salami el. stekt bacon, strimles
- Litt salt
- 1 ss smør
- 2 ss glutenfritt mel
- 3 dl melk, spe på om det trengs
- salt & pepper
- ½ ts muskat
- 4 ss revet ost, gjerne parmesan
- 100 g revet gulost til topping.
- Forvarm ovnen til 200 C.
- Fjern bladene på blomkålen og del den opp i passelige biter. Kok blomkålen i rikelig med lettsaltet vann i cirka 3-4 minutter. Hell av vannet.
- Ha blomkålbitene i en ildfast form.
- smelt smøret i en liten kjele, tilsett melet og rør godt. Tilsett melken og rør til en jevn og fin saus. Ha i salt, pepper, muskat og ost, rør videre. Ta kjelen av platen.
- Hell ostesaus over blomkålbitene, strø over salami og topp med revet gulost.
- Stekes i forvarmet ovn i cirka 15 minutter.
*Dette innlegget er merket annonse da vi har brukt lenke til Pappa uten gluten´s eget mel i oppskriften.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
den store glutenfrie bakeboka
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Den store glutenfrie kokeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Den store glutenfrie brødboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka