Glutenfrie fiskekaker
I dag har vi laget fiskekaker. Det er faktisk ikke så lett å lage som man skulle tro. Først ble “deigen” ganske flytende, men med en ss ekstra glf mel ble det litt bedre. Smaken var det imidlertid ikke noe å si på. Tro meg, de smaker mye bedre enn det ser ut som
Vi serverte fiskekakene med en råkostsalat av kål og gulrot skåret i strimler. Ha 3 ss olivenolje og 1 ss eddik over salaten. Krydre med salt og pepper.
Og husk at fiskekaker er ett supert matpakketips! Gjerne med agurk og gulrot skåret i “staver”.
Oppskriften finner du her.
Skjær fiskefilet i mindre biter og ha dem i en foodprosessor sammen med resten av ingrediensene. La foodprosessoren gå i 15-20 sekunder til alt er blandet, men fremdeles er grovt.
Bruk en stor skje og form fiskefarsen til jevne fiskekaker. Stek dem pent brune på begge sider i en varm stekepanne med margarin, 2-3 minutter på hver side.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfri mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Juleboka