Glutenfritt grovbrød
Glutenfritt grovbrød spises hele året, men det er ekstra godt å sette det på bordet til jul. For oss hører det definitivt til julen, med lange og sene frokoster Server det med favorittpålegget ditt. Gjerne toppet med grov leverpostei og hjemmelaget rødbetsalat.
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Vi har brukt både det grove og det lyse melet vårt i oppskriften på glutenfritt grovbrød. Du får nå begge våre melblandinger, grovt og fint, mel på Meny matglede
Tid: Tar litt tid å lage
Porsjoner: 1 brød
Ovnstemperatur: 230 °C
1 ½ dl lunkent vann
½ pose tørrgjær
1 ss honning
200 g glutenfritt grovt mel
250 g glutenfritt lyst mel
1 ts bakepulver
1 ts salt
1 ss kakao
2 ts malt karve
40 g solsikkekjerner
30 g linfrø
4 ½ dl lunken melk
40 g smeltet smør
1. Rør sammen vann, tørrgjær og honning i en bakebolle. La det stå til gjæren «bobler».
2. I en annen bakebolle har du alle de tørre ingrediensene. Rør det sammen.
3. Hell gjærblandingen over i det tørre, og tilsett lunken melk og smeltet smør. Rør godt til du har en jevn og fin deig.
4. Ha deigen over i en brødform dekket med bakeark. Fukt hendene og form brødet i formen. Hev tildekket på et lunt sted i cirka 1 time.
5. Mens brødet hever, forvarmer du ovnen til 230 °C.
6. Sett brødet i ovnen. I bunnen av ovnen setter du en ildfast form med vann. La brødet steke i cirka 45 minutter. Avkjøl på rist.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #glutenfri #glutenfritt #grovbrød #utengluten #cøliaki #marathon #runner #glutenfree #food #celiac