Search
Close this search box.
Pappa uten gluten
Search
Close this search box.
glutenfrie amerikanske pannekaker

Amerikanske pannekaker uten gluten

glutenfrie amerikanske pannekaker
Amerikanske pannekaker uten gluten

Amerikanske pannekaker uten gluten

Amerikanske pannekaker uten gluten er en perfekt start på helgen. Du scorer i hvert fall mange mamma- og pappapoeng med de. Dette er defintivt en av barnas barnas favoritt. Tradisjonelt serveres de med lønnesirup og bacon, en nydelig kombinasjon, men vi gikk for friske bær og honning istedenfor.

Glutenfritt mel

Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre , men dette utelukker ikke andre lyse melsorter dersom du har de stående og har god erfaring med de. Du finner alle våre melblandinger her.  Du får nå også begge våre melblandinger, grovt og fint, på Meny matglede

Nå får du melet vårt på Meny!
Nå får du melet vårt på Meny!

 

Du trenger:

  • 200 g glutenfritt mel.
  • 3 dl melk
  • 50 gr smør
  • 2 egg
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • lønnesirup /honning

+Smør til steking.

  1. Smelt smøret og la det avkjøles litt før det blandes med melk og egg. Visp sammen.
  2. Bland sammen glf mel, sukker, salt og bakepulver. Hell i egg og melkeblandingen litt etter litt, rør til du har en jevn fin røre. La pannekakerøren svelle i 10-15 minutter. Røren skal være litt tykkere enn vanlig pannekakerøre.
  3. Husk at hvis røren blir for tynn har du i mere mel, og for tykk mer væske.
  4. Smelt 1 ss skje smør i stekepannen. Stek pannekakene på middels varme. Når kakene sveller opp og bobler litt på overflaten, kan du snu dem. Avkjøl pannekakene på rist og server med friske bær og sirup.

 

Tips: bruk honning istedenfor sirup og finhakk forskjellige typer nøtter å ha over. Du kan også fint bruke glf havregryn / mandelmel etc for et sunnere alternativ. Melk og smør kan også fint byttes ut med et #melkefritt alternativ.

 

glutenfrie amerikanske pannekaker
Amerikanske pannekaker uten gluten

Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:

 

den store glutenfrie bakeboka

den store glutenfrie bakeboka

Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka

 

Den store glutenfrie kokeboka

Den store glutenfrie kokeboka

Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka

 

Den store glutenfrie brødboka

Den store glutenfrie brødboka

Brødboka; Den store glutenfrie brødboka

 

Den store glutenfrie julebakeboka

Den store glutenfrie julebakeboka

Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka

Lykke til!

pappa’n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #amerikanske #pannekaker #glutenfri #frokost #lørdag #helg #akktiv #maraton #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #food #breakfast #american #pancakes #celiac

11 Responses

  1. Hei, jeg prøvde oppskriften nå i dag tidlig. Jeg har ikke lyktes så godt med amerikanske pannekaker før, de faller alltid sammen etter steking, så jeg tenkte jeg skulle følge en oppskrift nøye. Jeg målte opp 200g lys melblanding og 100g semper. 300 g var alt for mye mel, den ble tykk som en deig selv om jeg ikke hadde oppi alt, så jeg måtte faktisk kaste den og begynne på nytt. Jeg skjønner at man skal ha i melet gradvis, så jeg tok først oppi halvparten, men det er fint om ikke oppskriften er helt misvisende mtp mengder. Jeg prøver på nytt nå, og vil ellers si at jeg har laget flere av oppskriftene dine tidligere, så jeg liker godt hva du gjør!

  2. Hei,

    Elsker vanligvis oppskriftene deres, men:

    Enig med kommentaren over, hvis røren skal være «litt tykkere» enn vanlig røre bommer dere kraftig. Dette ble en deig, ikke røre.

    Mvh
    Hanne

  3. Jeg fant det helt motsatt med toros lyse melblanding. Røra ble nesten som vanlig pannekakerøre. Er det mulig å legge ved hva du bruker av mel?

    1. Vi bruker kun eget mel, fås på meny og i nettbutikken, men dette er en gammel oppskrift og jeg har brukt mange forskjellige meltyper i disse med godt resultat. Trikset er dog å tilsette mel / væske litt etter litt. Da slipper du tynn eller kompakt røre.

    1. Hei Truls, Så hyggelig å høre at du vil teste! Kanskje du kan bruke et grovere mel og bruke honning som erstatning for sukker? Da blir de ikke så søte:) Lykke til!

  4. Jeg laget disse for første gang i dag, brukte jyttemel (Arv). Leste ikke framgangsmåten så nøye, gikk bare fram som jeg vanligvis gjør med amerikanske pannekaker: røre sammen eggene med litt av melka + smøret, og så røre inn det tørre og resten av melka vekselvis for en klumpefri røre. Fulgte oppskriften mht. mengde, og ja – røra ble tykk, men ikke deig. Stekte de første pannekakene på middels varme, og da ble de faktisk litt tynne og flate, til tross for den tykke røra. Fikk mer fluffy pannekaker av å steke på litt sterkere varme (7 av 10 på min koketopp). Men da er det viktig å følge med, kan fort bli svidd! Snu pannekakene akkurat når du tenker at det nesten er litt for tidlig å snu, så fluffer de seg opp 🙂 Alle rundt bordet likte pannekakene, også de som er vant til den vanlige typen – ingen stor smaksforskjell, altså. Anbefales! 🙂

  5. De ble så gode!! Kjenner ikke at det er glutenfritt, noe man ofte gjør. Men ikke her, denne oppskriften vil bli brukt mye fremover

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.