Search
Close this search box.
Pappa uten gluten
Search
Close this search box.
Glutenfrie Belgiske vafler med laks, rømme og løyrom
Glutenfrie Belgiske vafler med laks, rømme og løyrom

Belgiske vafler med laks, rømme, rødløk og kaviar

Belgiske vafler med laks, løyrom og rømme, er perfekt til julens selskaper. De smaker ikke helt ulikt blinis, og er derfor perfekt å servere gjestene som en forrett. Belgiske vafler blir ganske store, så du kan fint dele en vaffel i fire når det skal brukes som forrett eller smårett. 

 

  • 200 g glutenfritt lyst mel 
  • 2 ts bakepulver 
  • ½ ss sukker 
  • 1 ts salt 
  • 2 egg 
  • 3 ½ dl melk 
  • ½ dl rapsolje 
  • 2 ss smør til steking 

 

  • 4 ss meierimør 
  • 150 g laks 
  • 4 ss rømme 
  • 3 ss løyrom eller sort kaviar
  • 2 ss rødløk, finhakket 
  • 2 ss dill, finhakket 

 

  1. Ha mel, bakepulver, sukker og salt i en bakebolle. Lag en grop i midten og ha i eggene.
  2. Rør godt, og tilsett melk og rapsolje. Rør videre til alt er godt blandet. Røren skal være tykk. Sett til side i 30-45 minutter.  
  3. Smelt litt smør i jernet og ha i litt røre. Stek vaflene sprø og gylne. 
  4. Legg nystekte vafler på en rist og avkjøl litt.
  5. Smør på et lag med smør og topp med laks, rømme, løyrom, rødløk og dill. 

Glutenfrie Belgiske vafler med laks, rømme og løyrom

#pappautengluten #glutenfri #belgiskevafler #jul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.