Belgiske vafler med laks, løyrom og rømme, er perfekt til julens selskaper. De smaker ikke helt ulikt blinis, og er derfor perfekt å servere gjestene som en forrett. Belgiske vafler blir ganske store, så du kan fint dele en vaffel i fire når det skal brukes som forrett eller smårett.
- 200 g glutenfritt lyst mel
- 2 ts bakepulver
- ½ ss sukker
- 1 ts salt
- 2 egg
- 3 ½ dl melk
- ½ dl rapsolje
- 2 ss smør til steking
- 4 ss meierimør
- 150 g laks
- 4 ss rømme
- 3 ss løyrom eller sort kaviar
- 2 ss rødløk, finhakket
- 2 ss dill, finhakket
- Ha mel, bakepulver, sukker og salt i en bakebolle. Lag en grop i midten og ha i eggene.
- Rør godt, og tilsett melk og rapsolje. Rør videre til alt er godt blandet. Røren skal være tykk. Sett til side i 30-45 minutter.
- Smelt litt smør i jernet og ha i litt røre. Stek vaflene sprø og gylne.
- Legg nystekte vafler på en rist og avkjøl litt.
- Smør på et lag med smør og topp med laks, rømme, løyrom, rødløk og dill.
#pappautengluten #glutenfri #belgiskevafler #jul