Glutenfrie muffins er perfekt til frokost eller i matpakken. Disse er dessuten uten egg. Vi har redusert mengden med lys melblanding å tilsatt mer glutenfrie havregryn, nøtter, rosiner og banan.
Du trenger:
- 80 gr smeltet smør
- 1/2 kopp sukker
- 1 1/2 kopp malte glutenfrie havregryn.
- 1 kopp med glutenfritt mel.
- 1 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- 1/2 kopp tørket frukt. Vi brukte finhakkete rosiner og aprikos
- 5 ss hakkede mandler
- 80 ml olivenolje
- 2 store bananer
Forvarm ovnen til 180 C. Sett papirformer i en muffinsform. Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. I en annen pisker du smør og sukker luftig. Tilsett oljen. Kutt bananene i biter å ha de i de våte ingrediensene. Bruk en kjøkkenmaskin til å røre det sammen. Vend så inn de tørre ingrediensene å rør til du har en jevn røre.
Ha røren i muffinsformer å stek de i ovnen i ca 20 minutter. Bruk en tannpirker til å sjekke om de er ferdige.
Lykke til!
Pappa`n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #eggfri #muffins #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #godtno #nrkmat #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac #breakfast #frokost #matpakke #matpakketips
3 Responses
Disse var kjempegode og siden banan i utgangspunktet er veldig søtt reduserte jeg mengden sukker til 2 spiseskjeer. Men de ble litt smuldrete. Er det noe jeg har gjort feil eller er det slik de skal være? Kunne jeg ha tilsatt mer olje evt melk for å få de fastere? Og kan de fryses forresten?
Hei, De skal ikke være smuldrete, men prøv evnt å tilsette litt mer væske neste gang? Er en stund siden jeg har laget de, så vanskelig å si hva du gjør “feil”, men tipper litt væske løser det. Lykke til!