Jeg regner med at de aller fleste av oss som har barn synes at hverdagen består av jobb, skole, aktiviteter, henting/ kjøring, lekser, venner, handling og middagsplanlegging. Maten er ett kapittel i seg selv, for du skal jo ha tid til å lage den, for å ikke snakke om å handle inn maten, og dette skal skje mellom kjøring til tennis med den ene, ballett med den andre,henting, foreldremøter og you name it…
I tillegg skal man helst få i barna økologisk, kortreist mat tilberedt fra bunnen av( yeah right..) for ikke å snakke om at for oss med cøliaki i huset må det også være glutenfritt. Og for mange laktosefritt. Helst skulle det stått å putret på ovnen hele dagen også.
Det er ikke helt sånn hos oss altså.
Trikset er, tror jeg, å velge ting som er naturlig glutenfritt og ikke erstatninger for gluten som brød og pasta. Selv om man selvfølgelig må det innimellom også.
Jeg bruker mer enn gjerne tid på matlaging, og lager helst fra bunnen av, men det finnes heldigvis mange enkle, sunne, løsninger om du ikke har tid til å lage økologisk, kortreist mat fra bunnen av hver dag:)
I dag er det tennistrening for Sevastianos og vi har laget laks med kesam, dill og ris. Dette lager du på under 30 minutter, og som #rema ville ha sagt; nesten #under100lappen.
Laks med Kesam, dill & ris
Du trenger:
- 1 pk Lerøy laks 4 skiver
- 4 ss Kesam
- 1 ss finhakket dill
- 4 ts smør
- Salt & pepper
- 1 ss god olivenolje
- 1 pose fullkorn ris
Forvarm ovnen til 200 C og ta plasten av pakken med laks. Legg 1 ts smør på hver av filetene. Bland sammen kesam, olivenolje og finhakket dill, og legg 1 ts på hver av filetene. Krydres med salt og pepper. Stekes i ca 15 minutter. I mellomtiden koker du ris. Server det gjerne med en grønn salat til.
Lykke til!
Pappa`n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #mat #matglad #aktiv #pappa #glutenfree #food #cøliaki #celiac #cøliakiforeningen #rema #laks #lerøy #sunnkost #under30minutter #godtno #matbloggsentralen #nrkmat #glutenfrimat #matprat #matstart #gfglutenfri
2 Responses
Lav grillet svinekotelet med quinoa og broccoli og fa aftensmad i gronlige farver – det tager kun 20 minutter.