Klart du kan spise fritert scampi selv om du har cøliaki/glutenallergi. Dette var lett å lage, men husk at når du friterer scampiene blir oljen veldig varm, og den kan sprute litt. Lurt å holde barna unna mens du steker.
Du trenger:
- 500 gr scampi. Uten skall, men med “hale”
- 1 kopp glutenfri lys melblanding. Semper
- 1/2 kopp maismel
- 1 ss bakepulver
- 1/2-1 kopp iskaldt vann
- 1 1/2 kopp olje til steking
Begynn med å tine scampiene. Ha så de tørre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett vannet, mengden avhenger så her må du fylle på til du har en tykk røre. Den skal være tykkere en en pannekakerøre. Sett røren i kjøleskapet i ca 20 minutter.
Varm oljen i en gryte eller i en stekepanne. Vend inn tinte scampi i røren å stek de i oljen. Dette går fort så det holder å steke 5 om gangen. La de renne av seg overflødig olje på ett kjøkkenpapir. Serveres straks med hjemmelaget chilisaus til.
Chilisaus:
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 finhakket løk
- 1/2 finhakket rød chili
- 1 fedd finhakket hvitløk
- 4 ss finhakket koriander
- 1 ss brunt sukker
- Salt/pepper
- 3 ss olje
Fres løk, chili og hvitløk i oljen til det har en gyllen farge. Ha i koriander å la det surre i ett 1/2 minutt før du tilsetter resten av ingrediensene. La sausen koke i ca 20 minutter. Avkjøl, og bruk en stavmikser for å oppnå rett konsistens. La sausen stå noen timer i kjøleskapet slik at smakene setter seg skikkelig.
Lykke til!
Pappa`n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #scampi #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #ncfu #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac #matbloggsentralen #godtno #matprat
9 Responses
Det her gleder jeg meg til å prøve:) blir de ordentlig crispy?:)
Kan ikke du legge en oppskrift på glutenfrie vårruller? 🙂
De ble crispy, skikkelig gode! Takk for tips om innlegg på vårruller:)
Hva slags maismel bruker du? Du mener ikke maisena? HVor kjøper du det?
Dette har jeg aldri gjort før så det klarer jeg sikkert
Og det ble bare nydelig. Hadde retten med meg til en fest hvor alle bringer med seg noe. Det viste seg å være ei til med cøliaki der, og hun fikk stjerner i øynene da hun forsto at dette kunne hun også spise. Er ikke ofte slikt er for oss i slike sammenhenger, men det ble en suksess … alle skrøt av det. Superenkelt å lage, og det forble crispy selv om vi varmet det opp igjen der vi kom.
Tusen takk for oppskrift som definitivt skal lages omigjen❤
Så bra! Det ble jeg veldig glad for å høre:)
Nope, denne funket ikke. Tempura en klistret seg dønn fast i kurven i frityrkokeren min, og scampi ene måtte hugges løs med øks, og kom ut nakne
Har ikke forsøkt de i frityrkoker, kun stekt i panne eller gryte. Ikke alltid glutenfritt oppfører seg på samme måte som det med gluten- derfor viktig å følge oppskriften. Tror du hadde hatt mer lykke med disse ved å steke i olje. Fin dag videre!:)
Hei har du prøvd med kullsyrevann eller liteøl istedet for vann ?
Ser det brukes i endel oppskrifter
Det kan fint brukes. I hellas bruker vi det ofte øl i frityrrøren:)