Denne oppskriften rører du enkelt sammmen på noen minutter. Jeg har brukt forskjellige melrester vi hadde i skapet, men om du ikke er helt stødig i glutemfri baking enda anbefaler jeg deg å bruke kun ‘en lys meltype.
Ingredienser:
- 350 g lyst glutenfritt mel
- 1/4 ts salt
- 1/2 pose tørrgjær
- 1 ss bakepulver
- 2 dl lunket vann
- 1 dl lunken melk
- 1 ss yoghurt/ rømme eller kesam
- 1 ss sirup (honning eller sukker kan også brukes
2- 3 ss ekstra mel til utbaking. 1 ss melk til pensling
- Rør ut yoghurt , melk, sirup og gjær i vannet
- Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle og ha i væskeblandingen i det tørre.
- Rør til du har en jevn klissete deig
- La deigen heve i cirka 40 minutter
- Ha deigen over på en melet overflate og form deigen til en stor eller to mindre baguetter
- Legg baguetten over på et stekebrett dekket med bakeark. Hvis du har en baguettform bruker du den. Ev kan du rulle to “pølser” av aluminiumsfolie og legge de under bakearket på hver side av baguetten. Dette for at deigen ikke skal ese ut.
- Etterheves i 20-30 minutter
Pensle med melk og strø over litt siktet mel for et mer rustikk utseende
Stekes i ovn på 200C i cirka 15 minuttet
Fjern bakearket og avkjøl på rist.