Glutenfritt sukkerbrød er enkelt å lage og om du fyller du den med bær og krem får du en herlig festkake. Sukkerbrødet kan også spises som det er med litt smakstilsatt melisglasur, eller du kan lage en marsipankake. Mange muligheter der altså. Vi valgte å lage en enkel bløtkake som passer perfekt på nasjonaldagen.
Du trenger:
- 5 egg
- 150 gr sukker
- 150 gr lys glutenfri melblanding
- 1 ts bakepulver
Fyll:
- 3 dl kremfløte
- 3 ss sukker
- Frukt og bær. For eksempel: jordbær, blåbær, bringebær, kiwi og hermetisert frukt
Forvarm ovnen til 160 C
Pisk egg og sukker sammen i en bakebolle til du får en luftig og “stiv” røre. Bruk en kjøkkenmaskin. Bland inn mel og bakepulver å rør videre i ett par minutter.
Ha røren i en smurt form (24 diameter) med ett bakepapir i bunnen av formen. Kaken stekes i ca 40 minutter på nederste rille. Avkjøles på rist.
Pisk kremfløte og sukker til du får en myk krem. Skjær kakebunnen i 2 deler, og fyll krem og bær i midten av kaken. Bruk ett par skjeer med laken fra hermetisert ananas eller fersken over bunnen for å gi ekstra fuktighet og smak. På toppen pynter du med krem og friske bær etter eget ønske.
Lykke til!
Pappa´n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #bløtekake #17mai #fest #kake #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen
9 Responses
Ha Ha Ha, dummeste jeg har sett.
Smaken som teller vet du:) Takk for konstruktivt innspill 🙂
Denne var helt fantastisk! Jeg lager med toro lys glutenfri melblanding for kaker, og bruker soyabasert krem istedenfor vanlig. Våter bunnene med ananassaft, har på jordbærsyltetøy og krem og Daimkuler (som ikke er noe for de med cøliaki,tipper jeg). Den smaker fantastisk, er luftig og fin. Inen klager fra de som spiser “vanlig” mat ellers. Noen ganger har jeg marsipan utenpå. Anbefales helt vilt mye 🙂
Tusen hjertelig takk for denne! Har brukt den til 17. mai-kaka tre år på rad, skikkelig suksess hver gang!
Tusen takk! så gøy å høre!
Kjempebra tusen takk for oppskrift!
Så hyggelig at du vil teste:)
Mye bedre og luftigere enn med hvetemeø ☺️ Kjenner flere som lager denne, seøv om de ikke trenger