Search
Close this search box.
Pappa uten gluten
Search
Close this search box.
glutenfri brioche

Glutenfri brioche

Brioche er fransk gjærbakst på sitt aller beste og har du ikke laget det før skal du lage det nå. Lag brioche å server de nybakte til frokost med syltetøy, marmelade og/-eller ost. Søndagsfrokosten kan nesten ikke bli bedre.

Du trenger :

  • 60 gr romtemperert smør
  • 120 ml lunken melk
  • 2 egg pluss eggehviten av 1 egg. Spar plommen til pensling
  • 300 gr valgfritt glutenfritt mel
  • 70 gr melis
  • 1 pose tørrgjær
  • 1/2 ts salt
  • ts xantangum (kan sløyfes)
  • 1 ts bakepulver
  • Litt ekstra mel til utbaking

Pensling 1 eggeplomme og 2 ss melk pisket sammen.

Lunken melk, gjær og 1 ss melis røres sammen i en bakebolle. I en annen blander du sammen egg, mel, resten av melisen, bakepulver og xantangum. Rør alle ingrediensene godt sammen  og tilsett så smøret.  Deigen skal være klissete. Heves i minimum 2 timer.

Trill ut deigen til runde boller. Plasser bollene i et smurt muffinsbrett og pensle de med pisket eggeplomme og litt melk .

Etterheves i ca 30 minutter. Stek briochene på 180 C i ca 20-25 minutter til de har fått en gylden farge.

glutenfri brioche
glutenfri brioche
glutenfri brioche
Serveres nybakte med smør, marmelade og/ eller ost
Serveres nybakte med smør, marmelade og/ eller ost

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #brioche #søndagsfrokost #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #allersglutenfritt #marathon #running #dad #theglutenfreedad #cooking #glutenfree #food #celiac

3 Responses

  1. Hei,
    Disse var absolutt ikke enkle å lage. For det første hang de så vidt sammen og for det andre var deigen altfor bløt. Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke men disse ble virkelig vanskelig å håndtere. Eneste jeg ikke gjort var å tilsette xantangum, men tok 1-2 ts fiberhusk i stedet.

    1. Hei,
      mulig det er fiberhusken? Oppskriften er jo ikke fulgt slavisk om du har tilsatt fiberhusk. I oppskriften står det at Xantan gum kan sløyfes, men ingenting om at fiberhusk kan tilsettes istedenfor vel? Ville ikke blandet de to hvis det ikke står i oppskriften at du kan gjøre det, da resultatet ikke kan garanteres. Regner med at det er grunnen her. Forsøk uten, og lykke til neste gang:)

  2. For en fantastisk oppskrift! Lagde disse i dag, som tilbehør til Egg Benedict. De ble luftige og supergode:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.