Glutenfri cannelloni med kjøttsaus
Glutenfri cannelloni med kjøttsaus er en enkel og knallgod rett, som egentlig går veldig fort å lage. Når du fyller den med kjøttsaus og topper med masse deilig ost er den ikke ulik en lasagne i smak. Disse “rørene” (cannelloni betyr rør), er også veldig gode å fylle med et vegetarisk alternativ som for eksempel med mozzarella eller ricotta og spinat.
NB! Rørene skal ikke kokes før du fyller de.
Ingredienser
- 1 pakke glutenfri cannelloni
- 500 g kjøttdeig
- ½ løk, finhakkes
- 1 hvitløkfedd, finhakkes
- ½ bunt friske urter som basilikum, timian el. oregano
- 1 1/2 boks hakkede tomater
- 4 ss tomatpuré
- 50 g smør
- 3 ss glutenfritt lyst mel, gjerne fra Pappa uten gluten
- 50 g revet parmesan
- 2 dl melk
- 1 stort egg
- 125 g fersk mozzarella i skiver
- 100 g revet ost
- salt og nykvernet pepper etter smak
- Forvarm ovnen til 200 °C.
- Stek løken gyllen i litt olivenolje. Tilsett hvitløk, urter, kjøttdeig og tomatpuré. La det surre i noen minutter. Avkjøles litt.
- Fyll kjøttsaus i rørene. Bruk gjerne en liten trakt, det gjør det enklere å fylle rørene. Ev. bruker du en skje.
- Legg ferdigfylte rør i en ildfastform.
- Smelt smøret og rør inn melet. Rør til det tykner. Tilsett melk og rør videre. Ha i egget og parmesanen samt halvparten av mozzarellaen. Rør godt.
- Hell resten av kjøttsausen over rørene. Topp med ostesausen og dryss over revet ost og resten av mozzarella
- Sett formen i stekeovnen i 15–20 minutter.
*Dette innlegget er merket annonse da vi har brukt lenke til Pappa uten gluten´s egne produkter i oppskriften.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Juleboka
#pappautengluten #glutenfri #glutenfritt #cannelloni #pasta #utengluten #cøliaki #marathon #runner #glutenfree #food #celiac #nogluten
One Response
Du har glemt å skrive i oppskriften når de hakkede tomatene skal oppi.