Disse glutenfrie ciabattaene ble kjempegode, luftige og fikk en deilig sprø skorpe. De var i tillegg veldig enkle å lage. De smaker like godt om du fyller de med ost og skinke eller om du har det som tilbehør til supper og/eller salater.
Du trenger:
- 500 gr lys melblanding
- 1 pk tørrgjær
- 4 dl kaldt vann
- 2 ss fiberhusk
- 3 ts salt
- 4 ss rapsolje
Bland 2 dl av vannet med fiberhusk og gjær. Rør godt å la det stå i ett par minutter. Husk at fiberhusken sveller opp og får en litt geleaktig konsistens.
Ha 450 gr mel og salt i en bakebolle, bland inn resten av vannet og oljen. Tilsett vannet med fiberhusk og gjær. Nå kommer deigen til å se litt rar ut, men fortsett og kna for denne blir til den luftigste deigen jeg noen gang har laget. Du kan selvfølgelig også bruke en kjøkkenmaskin til dette. Spe på med resten av melet dersom det trengs.
Form 3 avlange ciabattabrød å legg de på ett stekebrett med bakepapir. La de få ett dryss av mel før steking.
La de heve under ett kjøkkenhåndkle i ca 1 time. Stekes på 225 C i ca 20 minutter.
Lykke til!
Pappa´n til Sevastianos
Del deigen i tre emner
form til avlange ciabatta
hever greit…:)
glutenfri ciabatta
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #ciabatta #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matpakke #matpakketips #godtno #matbloggsentralen #allersglutenfritt #nrkmat #marathon #running #daddy #cooking #glutenfree #homemade #food #bread #celiac
14 Responses
Hvilken type lys melblanding er det du bruker?
Hei, jeg har brukt Semper fin mix i denne.
,
Ser du bruker kaldt vann. Vil brødene heve seg skikkelig da?
Hei, ja de hever veldig bra! For mange år siden fikk jeg tips fra en italiensk kokk om at man bruker kaldt vann i ciabatta. Har gjort det siden og det har alltid fungert for oss. Lykke til!:)
Steker du de med varmluft eller ikke
Hei,
Ja, vi steker nesten alltid med varmluft. Lykke til!
Disse bakte jeg i dag. Datteren min på 6 år elsket de
Takk for hyggelig tilbakemelding! Så herlig at hun likte de:)
Går det han å bruke grov melblanding, som for eksempel: fiber brød fra det glutenfrieverkstedet?
Det skal gå fint. Bare husk at deigen bør være mer “våt” enn tørr ved baking med grovere mel. Dette for at det ikke skal blir “hardt”.
Få høre hvordan de ble:)
Strålende oppskrift, stor suksess lille julaften til vår faste “kvelden før kvelden” -kveldsmat 🙂 Baker de igjen i dag til kongekrabbe-kos… Håper jeg ikke bare hadde nybegynneflaks første gang!
Takker og bukker og ønsker riktig godt nyttår. Skal prøve flere av oppskriftene dine i 2019 🙂
Mvh Grethe
Herlig! Tusen takk for hyggelig melding:) Krysser fingrene for at de blir like bra i dag igjen:) Kongekrabbe høres helt nydelig ut!Godt nytt år til deg og!