Glutenfrie cake pops er utrolig lette å lage. Det tar litt tid, men resultatet ble så bra. Ser definitivt for meg noen ekstra #pappapoeng med disse på Halloween.
Vi tok utgangspunkt i kakemiksen til @detglutenfrieverksted. Du kan selvfølgelig lage kaken selv, men denne kakemiksen anbefaler jeg likevel da den både er enkel å lage og veldig god!
Du trenger:
- 1 pakke kakemiks (Det glutenfrie verksted)
- 1 pose glasur (Toro)
- kokesjokolade (sjekk om den inneholder gluten)
- hvit sjokolade (sjekk om den inneholder gluten)
- trepinner (males sorte kvelden før bruk)
Lag kaken som anvist på pakken. La den avkjøle helt og gjerne natten over. Bryt opp kaken helt til du bare har smuler igjen. Bland inn glasuren. Form små harde kuler av deigen. Sett kulene i kjøleskapet noen timer. Stikk så en pinne gjennom hver kule og sett de i frysen. Dette er veldig viktig da en kald kule gjør at sjokoladen stivner raskere.
Smelt sjokoladen over ett vannbad. Jeg brukte både kokesjokolade og hvit sjokolade. Blandingen var nok til ca 40 kuler. Hell sjokolade over kake kulen og pass på at sjokoladen dekker hele kulen. La overflødig sjokolade renne av.
Vi stakk hull med trepinnene i en skoeske å satte cake popsene til”tørk” i denne. Det beste er selvfølgelig ett stykke isopor, men det hadde vi ikke. Oppbevares kjølig.
Tips; dersom du ønsker å pynte mer dypper du cake popsen i strøssel før sjokoladen stivner. Her skal du være obs på at mange kakestrøssel inneholder gluten!
Kakemiksen fra @detglutenfrieverksted
Lykke til!
Pappa´n til Sevastianos
Til info; innlegget er ikke sponset
#pappautengluten #glutenfri #halloween #cakepops #detglutenfrieverksted #pappapoeng #aktiv #matglad #pappa #utengluten #hjemmelaget #mat #kake #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #godtno #allersglutenfritt #marathon #running #daddy #cooking #homemade glutenfree #sweets #desserts #food #celiac
2 Responses