En “flatbread” pizza, eller flatbrød pizza er nesten det samme som en vanlig pizza, men med mindre fyll på. Du kan selvfølgelig toppe med det du ønsker, men jeg anbefaler deg å teste denne med hvit “saus”, ruccula, pinjekjerner og parmesan.
2 stk pizzabunn:
- 320 g lyst glutenfritt mel
- 2 1/2 dl lunket vann
- 3 ss olivenolje
- 1 ss sukker
- 1 ts salt
- 1 pose gjær
- Hold igjen cirka 50 g mel til utbaking.
Forvarm ovnen til 230 C med stekeplatene i.
Slik lager du deigen:
- Ha alt det tørre, bortsett fra gjær, olje og sukker i en bakebolle. Bland ut gjæren og sukker i lunket vann. Når gjæren «bobler» er den klar. Hell det våte i det tørre og rør godt. Tilsett vannet litt etter litt for ikke å ende opp med en kompakt deig.
- Deigen kan godt være litt klissete før heving. Juster med mer væske eller mel om det trengs. Sett lunt i en times tid.
- Legg deigen ut på en melet overflate. Kjevle den ut til ønsket form. Deigen skal være tynn. Legg den over på en forvarmet stekeplate/ form og prikk hull i deigen med en gaffel. Forstekes i 2 minuter
Topping:
- 1/2 beger Kesam eller rømme
- 1 fedd hvitløk
- 1 ts sitronsaft
- 3 ss olivenolje
- En håndfull ruccula
- 2 ss pinjekjerner
- 5 ss parmesanflak
- 30 g gulost. Finrevet
- 1/2 pk mozzarella
- Bland sammen rømme, sitronsaft, olivenolje og hvitløk. Sett kjøling frem til bruk.
- Legg “rømmeblandingen” over forstekte bunner. Strø over gulost og revet mozzarella.
- Stekes i cirka 10 minutter
- Toppes med ruccula, pinjekjerner og parmesanflak
#pappautengluten #glutenfri#flatbread #pizza #godtno #matbloggsentralen #aktiv #familie #pappa #utengluten #cøliaki #glutenfree #food #marathon #runner #dad #celiac