Lasagne er så godt og det er også en perfekt rett for å få brukt opp det du har i kjøleskapet. Dette ble en skikkelig restelasagne med masse grønnsaker og kjøttdeig, men en klassisk lasagne med deilig ostesaus og kjøttsaus er heller ikke feil.
Du trenger:
Kjøttsaus:
- 500 g kjøttdeig
- 2 ss olje til steking
- 1 stk finhakket løk
- 2 båter finhakket hvitløk
- 1 boks hakkede hermetiske tomater
- 2 ss tomatpuré
- Salt/ pepper
- 2-3 ss frisk basilikum
Ostesaus:
- 2 ss smør
- 3 ss glutenfri lys melblanding
- 6 dl melk
- 5 ss revet parmesan eller annen hvit ost
- 1 ts salt
- 1⁄2 ts malt hvit pepper
- 1⁄2 ts revet muskatnøtt
6-8 glutenfrie lasagneplater og 3 dl revet hvitost til toppen.
Brun kjøttdeig i olje. Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og 1 ss vann. La sausen koke i 10 minutter. Dryss over basilikum.
Smelt smør i en kjele og rør inn glutenfritt mel. Spe på med melk under omrøring og la sausen koke i cirka 10 minutter. Den skal være litt tykk. Ha i parmesan og la osten smelte. Smak til med krydder.
Legg lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form. Dryss over revet ost til slutt.
Sett formen i stekeovn på 200 °C og stek i cirka 40 minutter. Bruk en kniv for å sjekke om pastaen er ferdig. La lasagnen hvile noen minutter før servering. Server med godt brød og en frisk salat til.
Lykke til!
Pappa´n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #pasta #lasagne #aktiv #matglad #familie #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac
3 Responses
Det beste er å lage lasagneplatene selv! De er mye bedre og billigere enn de man får kjøpt på butikken! 🙂
Hei. Jeg har en 12 år gammel datter som akkurat har fått cøliaki-diagnose, så jeg er ganske ny i gamet. Jeg lurer bare på om jeg må koke lasagneplatene før de legges i ovnen. Det står det på pakken for både vanlig og glutenfrie lasagneplater, men jeg har aldri gjort det med vanlig lasagne. Er det noe forskjell på dette med glutenfritt?
Og så lurer jeg på om holdbarheten er den samme på glutenfritt?