En klassisk bolognese slik den lages i Bologna, lages på kjøttkraft og er uten hermetiske tomater. Dette er derfor en hybridløsning av den berømte retten., og min barndomsfavoritt! Jeg tror aldri det ble brukt hermetiske tomater i min barndomsfavoritt, heller ferske tomater fra gården og kanskje litt tomatpuré. Det var heller ikke pancetta i den, men ellers mange likhetstrekk i smak. Felles for den klassiske bolgonesen og min bardomsfavoritt, Μακαρόνια με κιμά (spagetti med kjøttsaus), er at sausen koker i timesvis.
- 400 g glutenfri spagettoni
- 400 g karbonadedeig
- 100 g. pancetta, i små terninger
- 1 revet el. skivet gulrot
- 1 gul løk, finhakkes
- 2 ss tomatpuré
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 hvitløkfedd, finhakkes
- 1 ts sukker
- ¼ ts malt muskat
- 2 laurbærblader
- 2 dl god kraft el. glutenfri kjøttbuljong
- 1 dl rødvin (kan sløyfes, men anbefales)
- 2 ss smør til steking
- 4 ss revet parmesan til topping
- salt og pepper etter smak
- Ha smør i en varm stekepanne eller gryte. Stek løk gyllen, tilsett kjøttdeigen.. Tilsett bacon eller pancetta og stek videre.
- Ha i gulrot, tomatpuré, hermetisk tomater, hvitløk, sukker, muskat, laurbærblader, kraft og hvitvin.
- Skru ned varmen og la sausen småkoke i 15-20 minutter og gjerne lenger hvis du har tid. Lar du den stå i flere timer, må du spe på med kraft underveis.
- Smak til med salt og pepper.
- Kok spagetti etter anvisning på pakken, men husk å bruke mye lettsaltet vann og røre ofte for å unngå at den klistrer seg sammen. Hell av vannet og tilsett en spiseskje smør i pastaen før du vender den i sausen.
- Server straks med revet parmesan og gjerne litt godt brød til.
Spagetti bolognese inntas etter en lang dag på stranden. Hellas 1984.
#pappautengluten #glutenfri #spagetti #bolognese #makaroniamekima #glutenfritt #aktiv #familie #trening #pappa #utengluten #cøliaki #godtno #marathon #runner #cooking #glutenfree #food #pasta #celiac