Glutenfri pasta med kjøttboller og mozzarella
Glutenfri pasta med kjøttboller og mozzarella er “comfort food” på sitt beste. Dessuten går det veldig fort å lage det. Akkurat det du trenger i dag! Bruk gjerne ferdige kjøttboller og tomatsaus hvis du trenger at det går litt raskt. Du finner oppskrift på både kjøttboller og tomatsaus lenger ned i innlegget.
Dersom du ønsker å bruke ferdig pastasaus i oppskriften, anbefaler vi denne.
Koke pasta
Pasta bør kokes som anvist på pakken, men det er likevel noen tips du bør følge: For å hindre at pastaen kleber seg sammen er det viktig å koke den i rikelig med lettsaltet vann. Anbefaler også at du rører rundt mens pastaen koker da glutenfri pasta har lettere for å klebe enn vanlig. Bruk gjerne noen ss av pastavannet i sausen for ekstra stivelse. Vi har brukt Pasta maide tagliatellei denne oppskriften og den anbefales på det sterkeste. Ikke kleber/ klistrer den seg sammen, og den smaker kjempegodt!
Dersom det kun er en i huset som trenger glutenfritt koker du glutenfri pasta kun til den som trenger det, og “vanlig til resten”. Husk å koke den glutenfrie først eller bruk egen kjele og vann. Glutenfri pasta med kjøttboller og mozzarella faller uansett i smak til liten og stor.
Glutenfri pasta med kjøttboller og mozzarella
- 1 pakke Pasta maide tagliatelle
- 1 ss extra virgin olivenolje
- 500 g kjøttboller, ferdige eller hjemmelaget (se oppskrift under)
- 350 g pasta sauce Mediterranean, ferdig eller hjemmelaget (se oppskrift under)
- 1 pk mozzarella
- 2 ss friske urter til topping
- salt og pepper etter smak
- 50 g revet Parmegiano Reggiano, eller annen parmesan
- Kok pasta som anvist på pakken i rikelig med lettsaltet vann.
- Varm eller stek kjøttboller i litt olivenolje. La de steke noen minutter på middels varme. Tilsett tomatsaus og la den koke inn med kjøttbollene. Tilsett så mozzarella og kok videre noen minutter.
- Ha noen ss av pastavannet i sausen før du heller av vannet. Vend inn pasta med tomatsausen og kjøttbollene, dryss over friske urter, salt og pepper og topp med parmesan før servering.
Glutenfrie kjøttboller
Start med å lage kjøttbollene. Du kan selvsagt kjøpe ferdige kjøttboller, men hjemmelaget smaker best. Disse kjøttbollene lages under mottoet «du kan aldri lage nok». På mystisk vis forsvinner halvparten mens man steker de. Jeg anbefaler deg derfor å lage dobbelt porsjon for disse forsvinner fort. Spis de som de er, eller server de i pasta, sandwicher mm
Porsjoner: 4 – Middels rask å lage
- 500 g kjøttdeig
- 1 egg
- 30 g bløtlagt tørt brød
- 2 ss olivenolje
- 1 løk, finhakket
- 2 hvitløksfedd, finhakkes
- 4 ss finhakket persille
- ½ ts kanel
- salt og pepper etter smak
- olje til steking
- Bland sammen alle ingrediensene i en bakebolle og trill ut små boller. Stek kjøttbollene på middels høy varme til de får en gyllen farge.
- Legg de på ett fat dekket med bakepapir slik at overflødig olje renner av.
Tomatsaus
Oppskrift på ekte italiensk tomatsaus finner du her.
Dette innlegget er merket annonse da vi har brukt lenker til Pappa uten gluten´s egen nettbutikk i oppskriften.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Juleboka
#pappautengluten #glutenfri #glutenfrie #glutenfritt #pasta #tagliatelle #utengluten #cøliaki #middagstips #marathon #runner #cooking #glutenfree #food #comfortfood #celiac #senzaglutine #nogluten