En god pizza margherita blir du aldri lei av! Det er faktisk mulig å gjenskape smaken av italia på et kjøkken i Oslo også. Du trenger bare en god saus, og legg gjerne litt kjærlighet i pizzabunnen. Det er det verdt. Fargene i pizzaen, Rødt for sausen -hvitt for mozzarella og grønt for basilikum, er ment å representere fargene i det italienske flagget. Navnet og opprinnelsen sies å være til ære for dronningen av *Italia, Margherita av Savoy, etter et besøk i Napoli i 1889.
Du behøver hverken pizzaovn eller pizzastein til å lage denne oppskriften, men bruk det om du har det. Pass på at ovnen er skikkelig varm før du setter inn pizzaen.
Porsjoner: 1 stor pizza
- 200 g Lys melblanding- pappa uten gluten
- 150 ml lunkent vann
- 2 g tørrgjær (1/2 ts)
- 1 ss honning
- 15 g ekstra virgin olivenolje
- 1 g fint salt
- 2 ss ekstra mel til utbanking
- 2-3 ss olivenolje til smøring av stekebrettet
- 40 g tomatpuré
- 120 g finhakkede tomater
- 20 g extra virgin olivenolje
- salt/ pepper etter smak
- 1 ss basilikum
- ½ hvitløk, finhakkes
- 100 g mozzarella
- Ha mel og salt i en bakebolle. Rør ut gjæren i vannet og tilsett honning. Bland så de våre med det tørre. Elt godt.Tilsett oljen og fortsett eltingen.
- Sett deigen til heving i ca 1 time
- Ha deigen over på en melet overflate, kna deigen til en ball som du legger på et bakeark. Trykk ut bunnen med hendene til en jevn og rund pizzabunn.
- . La den etterheve i 30min til.
- Forbered sausen i mellomtiden. Bland tomatpuré, olje og salt i en bolle, dekk til og sett til side. Riv eller kutt mozzarellaen i små biter.
- Forvarm ovnen til 240ºC.
- Smør tomatsausen over bunnen. Stek i 15-17 minutter, tilsett deretter mozzarella og sett den tilbake i ovnen i 2 minutter.
- Ta pizzaen ut av ovnen, kutt den opp og nyt.
#pappautengluten #glutenfri #pizza #pizzamargherita #napoli #glutenfritt #familie #pappa 3utengluten #godtno #matblogg #kokebok #marathon #runner #glutenfree #food #pizza #margherita #naples #celiac