Glutenfri pizza “napoletana”
Pizza napoletana eller Naples-style pizza, er kort fortalt en pizza med tomatsaus og mozzarella. MEN, det stilles strenge krav til valg av mel, tomater og mozzarella for å kunne kalle pizzaen nettopp pizza napoletana. Derfor har vi, i frykt for Associazione Verace Pizza Napoletana, satt vår pizza i anførselstegn. God er den i hvert fall. Denne er stekt i ovn på høy temperatur, men bruk gjerne en pizzaovn eller pizzastein om du har det.
Denne oppskriften gir en porsjonsstørrelse.
- 85 g pappa uten gluten grov melblanding
- 65 g pappa uten gluten lys melblanding
- 1,65 dl
- 5 g gjær
- 1 liten teskje salt
- 1 spiseskje olje
- 1-2 ss lyst mel til utbaking
- 4-5 ss tomatsaus
- ½ pakke mozzarella
- Løs opp gjæren i litt av vannet i en bolle.
- I en annen bolle har du melet. Hell over vannet med gjæren og elt gradvis. Tilsett resten av vannet. Tilsettså salt og olje.
- Ha deigen i en godt smurt bolle og la den heve i romtemperatur i cirka 2 timer, og sett den deretter i kjøleskapet i cirka 18 timer.
- Ta deigen ut av kjøleskapet, vend den over på et melet underlag, form en ball og la den hvile i en bolle i cirka45
- Vend deigen forsiktig over på et bakepapir drysset med mel, og trykk den ut til en rund form. Start fra midten og trykk den ut til den former en sirkel. La kanten rundt (skorpen) være litt høyere (se bildet).
- Ha på 4-5 ss med tomatsaus.
- Stek i en forvarmet ovn på 250 °C i ca 10-12 minutter.
- Ta pizzaen ut av ovnen og legg på mozzarella. Stek videre 4-5 minutter.
Til info; innlegget er merket med /annonse/ da vi har brukt eget mel i denne oppskriften.
#pappautengluten #glutenfri #pizza #napoletana #glutenfree