Glutenfri plommepai
Glutenfri plommepai er enkelt å lage og det smaker så godt med is eller vaniljekrem til! Ikke tar den så lang tid å lage, heller.
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Vi har brukt det lyse melet vårt i bunnen på glutenfri plfommepai.
Nettbutikk
Vi har flere glutenfrie produkter i nettbutikken vår- Se hele utvalget her.
Paibunn:
- 2 dl glutenfritt mel, gjerne fra Pappa uten gluten
- 1 dl melis
- 50 g mykt smør
- 3 ss kaldt vann
- 2-3 ss gresk yoghurt
- 1 ss smør til smøring av formen
Fyll:
- 5 store plommer
- 1 dl sukker
- 3 egg
- 1 dl fløte
- 1 ts vaniljesukker
- Start med å lage bunnen ved å blande mel og melis. Tilsett smør, vann og yoghurt og kna det godt sammen. Kvevle ut deigen, gjerne mellom to bakeark, og trykk den ut i en smurt form. Ev. bruker du et bakeark. Trykk deigen godt ut og prikk ut hull med en gaffel. Sett kjølig i cirka 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 180 C.
- Skjær plommer i skiver og pisk sammen sukker og egg i en bakebolle. Tilsett fløte og vaniljesukker og rør godt.
- Ta ut paideigen og stek den i forvarmet ovn i cirka 10 minutter. Legg plommene i bunnen og hell over eggeblandingen. Stekes videre i cirka 40-45 minutter. Avkøles på rist.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #glutenfritt #glutenfri #plommepai #pai #utengluten #cøliaki #marathon #runner #glutenfree #food #pie #celiac