Pumkinpie er en typisk amerikansk pai fylt med gresskar og masse deilig krydder. Det serveres gjerne til Thanksgiving eller Halloween. Og la oss bare bli enige om en ting, ikke kasta gresskaret uten å bruke innholdet. Du kan lage så mye deilig av det. Som suppe, bakt gresskar til salat, gresskarpuré, og som her, gresskarpai. Du kan servere litt pisket krem til paien om du ønsker det.
Paideig:
- 200 gr lyst glutenfritt mel
- 100 gr smør
- 2 ss Kesam, rømme eller gresk yoghurt
- 2-3 ss kaldt vann
Gresskarpuré:
- 200 g gresskar
- 1/2 liter vann til koking
Fyll:
- 2 ss mel
- 1/2 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- 1 ts kanel
- 1/2 ts malt ingefær
- 1 1/2 ts vaniljesukker
- 2 egg, romtemperert
- 1 dl sukker
- 2 ss smør, romtemperert
- 1 dl fløte
- 200 g gresskarpuré
- Forvarm ovnen til 180 C.
- Bland sammen alle ingrediensene til paideigen, og kna godt til du har en jevn, fin deig. Ta plastfolie over deigen og la den hvile 30 minutter i kjøleskap.
- Kok gresskar mørt i cirka 15 minutter. Hell av vannet og bruk en stavmikser til du har en glatt purre. Avkjøl.
- Kjevle ut paibunnen i en smurt paiform. Du kan kjevle den ut mellom to bakeark, hvis du synes det er enklere.
- Forstekes i cirka 10 minutter.
- Lag fyllet ved å blande sammen mel, bakepulver, salt, kanel, ingefær og vaniljesukker i en liten bakebolle. Pisk sammen egg, sukker og smør. Tilsett fløten og pisk videre. Ha i melblandingen og rør til det ikke er klumper. Vend forsiktig inn gresskarpuréen.
- Hell fyllet over forstekt paibunn, og la den steke i cirka 30 minutter til fyllet er fast.
#pappautengluten #glutenfri #gresskarpai #halloween #glutenfritt #vegetar #cøliaki #pumkinpie #pie #pumkin #halloween #thanksgiving #marathon #runner #dad #food #sweets #glutenfree #celiac
5 Responses
Hei, mener du 1/2 Liter til koking? Kan ikke helt se føre meg 1/2 desiliter skal klare å koke 200g gresskar. 🙂
Jess- stemmer! det skal rettes! Takk:)
Denne ble helt nydelig!
Fint om det presiseres hva slags mel (2 ss) i fyllet!
Bruk samme som i paideigen.