Search
Close this search box.
Pappa uten gluten
Search
Close this search box.
Glutenfri saftig gulrotkake

Saftig glutenfri gulrotkake

/Reklame Helios/

Hva med en saftig, glutenfri gulrotkake i helgen? Denne er nydelig på smak og veldig enkel å lage. Anbefales!

  • 4 stk egg
  • 2½ dl sukker
  • 3½ dl Helios lys bakemiks
  • 3 ts malt kanel
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts malt koriander
  • 2 ts natron
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 dl smeltet smør
  • 2 dl melk
  • 4 dl revet gulrot

Glassur:

  • 150 g kremost naturell
  • 150 g melis
  • 1 ts appelsinjuice
  • 1 ts vaniljesukker

Tips: pynt med finhakkede pistasjnøtter, mandler og litt revet appelsinskall 

Egg og sukker piskes til eggedosis. Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle, tilsett smeltet og avkjølt smør i en tynn stråle i eggedosisen og bland det med det tørre.  Vend forsiktig inn revne gulrøtter til slutt.

Ha røren i en smurt form. Stek kaken på 180 grader i ca. 45 minutter. 

Avkjøles på rist.

Rør sammen ingrediensene til glasuren og fordel den over gulrotkaken når den er avkjølt. Pynt med  litt revet gulrot eller nøtter og appelsinskall.

 

Pappa uten gluten / Helios
Glutenfri saftig gulrotkake
Glutenfri saftig gulrotkake

Flere glutenfrie oppskrifter og tips til hvordan du kan bruke bakemiksene finner du på helios.no

Husk at du kan følge både @pappautengluten og @helios på FB og Instagram for daglige oppdateringer.

 

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

 

#pppautengluten #helios #samarbeid #glutenfri #gulrotkake #aktiv #maraton #pappa # familie #utengluten #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #glutenfree #carrotcake #food #foodblogger #celiac

9 Responses

  1. Gulrotkake:
    1. Er det de fire siste ingrediensene som ikke skal i kaka, men i glasuren?
    2. Har du noe erfaring med å fryse kaka? (Uten glasur)

  2. Pingback: Homepage
  3. Hei!
    Jeg bruker denne oppskriften ofte, kaken bli supergod! Men hver gang glemmer jeg å putte oppi melken, for det står nemlig kun i ingredienslisten og ikke i oppskriften. Jeg ender da opp med å helle oppi melken og forsøke å røre den inn når røren allerede er i formen. Kan du skrive inn i oppskriften når melken skal oppi? 🙂

  4. Kan du si litt om hvir stor form denne oppskriften passer til? Hvor stor rund form f eks?

  5. Hei,
    Størrelsen på formen og ca. antall stykker hadde vært kjekt å vite- og når melk 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.