/Reklame Helios/
Hva med en saftig, glutenfri gulrotkake i helgen? Denne er nydelig på smak og veldig enkel å lage. Anbefales!
- 4 stk egg
- 2½ dl sukker
- 3½ dl Helios lys bakemiks
- 3 ts malt kanel
- 1 ts malt kardemomme
- 1 ts malt koriander
- 2 ts natron
- 1 ts vaniljesukker
- 1 dl smeltet smør
- 2 dl melk
- 4 dl revet gulrot
Glassur:
- 150 g kremost naturell
- 150 g melis
- 1 ts appelsinjuice
- 1 ts vaniljesukker
Tips: pynt med finhakkede pistasjnøtter, mandler og litt revet appelsinskall
Egg og sukker piskes til eggedosis. Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle, tilsett smeltet og avkjølt smør i en tynn stråle i eggedosisen og bland det med det tørre. Vend forsiktig inn revne gulrøtter til slutt.
Ha røren i en smurt form. Stek kaken på 180 grader i ca. 45 minutter.
Avkjøles på rist.
Rør sammen ingrediensene til glasuren og fordel den over gulrotkaken når den er avkjølt. Pynt med litt revet gulrot eller nøtter og appelsinskall.
Flere glutenfrie oppskrifter og tips til hvordan du kan bruke bakemiksene finner du på helios.no
Husk at du kan følge både @pappautengluten og @helios på FB og Instagram for daglige oppdateringer.
Lykke til!
Pappa´n til Sevastianos
#pppautengluten #helios #samarbeid #glutenfri #gulrotkake #aktiv #maraton #pappa # familie #utengluten #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #glutenfree #carrotcake #food #foodblogger #celiac
9 Responses
Gulrotkake:
1. Er det de fire siste ingrediensene som ikke skal i kaka, men i glasuren?
2. Har du noe erfaring med å fryse kaka? (Uten glasur)
Stemmer:)
Du kan helt fint fryse bunnen. Lykke til!
Kan man bruke annen melsort?
Det står melk i oppskriften men ikke i beskrivelsen- feil i oppskriften?
Hei!
Jeg bruker denne oppskriften ofte, kaken bli supergod! Men hver gang glemmer jeg å putte oppi melken, for det står nemlig kun i ingredienslisten og ikke i oppskriften. Jeg ender da opp med å helle oppi melken og forsøke å røre den inn når røren allerede er i formen. Kan du skrive inn i oppskriften når melken skal oppi? 🙂
Kan du si litt om hvir stor form denne oppskriften passer til? Hvor stor rund form f eks?
Tror vi har brukt 22 i denne:)
Hei,
Størrelsen på formen og ca. antall stykker hadde vært kjekt å vite- og når melk 🙂