Schnitzel laget med glutenfri cornflakes er definitivt en hit hos barna. Det går dessuten raskt og er enkelt å tilberede. Du kan bruke både kylling og svin til denne oppskriften. Dersom du ikke ønsker å banke ut kjøttet selv kan du kjøpe tynnskåret filet av svin.
Til 4 personer trenger du :
- 500 gr tynnskåret nakkefilet
- 50 gr glutenfri cornflakes. Du kan også bruke 2 glutenfrie knekkebrød
- 1 egg
- Salt/pepper etter smak
- Olivenolje til steking
Bruk en mikser til å male cornflakes/knekkebrød til mel. Ha melet i en skål sammen med salt og pepper. Pisk ett egg i en annen skål. Vend kjøttet i pisket egg først og deretter i melet.
Stekes i olje på begge sider i ca 3 minutter. La kjøttet renne av seg overflødig olje på ett bakepapir.
Serveres med sitron og kokte/stekte poteter.
Tips: bruk Jytte´s teff flakes
Vend kjøttet i pisket egg
så i cornflakes blandingen
La kjøttet renne av seg på ett bakepapir
Lykke til!
Pappa´n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #schnitzel #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matprat #godtno #nrkmat #matpaabordet #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree 3food #celiac
One Response