Glutenfri spagetti al limone er rett og slett noe av det enkleste og beste du kan lage av pasta. Denne nydelige italienske pastaretten med en deilig smak av persille, hvitløk og sitron lager du på under 15 minutter. Jeg fikk denne retten servert hos en familievenn i Italia for mange år siden, men jeg har aldri glemt smaken av den. At både sitroner, urter og olivenolje kom fra gården hennes, og at vi spiste ute med god vin til var sikkert helt avgjørende for den gode matopplevelsen, men jeg synes den smaker (nesten) like godt her i nord også.
Ingredienser:
- 1 pakke glutenfri spagetti
- 1 neve finhakket persille
- 3 ss solsikkekjerner, rist de gjerne
- saften av 1/2 sitron
- 2-3 ss revet sitronskall
- 1 fedd hvitløk
- 1/2 ts finhakket chili (kan sløyfes)
- 5-6 ss god olivenolje
- salt/ nykvernet pepper
Topping: revet parmesan
Kok spagetti al dente som anvist på pakken. Hell av vannet og bland inn de øvrige ingrediensene. Legg over på tallerkner og server med revet parmesan, salt og nykvernet pepper.
Bon appetitt!
Lykke til!
Pappa´n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #middagpå15minutter #glutenfri #italiensk #pasta #allimone #aktiv #matglad #familie #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #italian #food #foodblogger #celiac